4 raztezne vaje, ki jih lahko narediš, ko čakaš na jutranjo kavo

Tisti mirni trenutek, ko zjutraj pristaviš kavo za vodo in čakaš, da jo zakuhaš, je pravi čas, da se malce razgibaš, preden se odpraviš v domačo pisarno.

Brez skrbi, pri teh vajah ne bo treba veliko razmišljati (vemo, da še niste srknili prve skodelice kave). Dani Singer, osebni trener in CEO pri Fit2Go, je pripravil natančno zaporedje raztezanja. Vse, kar morate narediti vi, je, da sledite tem vajam korak za korakom.

VAJA 1

Če večino dneva presedimo, so naše tetive nenehno skrčene, kar pa vodi do napetosti v križu in nogah. Singer razlaga, da je tudi to lahko vzrok, zakaj se je tako težko pripogniti in pobrati stvari s tal.

1. Usedite se na tla, predse iztegnite levo nogo. Desno koleno pokrčite na stran in desno stopalo naslonite na notranji del levega stegna.

2. Globoko vdihnite in se z rokami poskusite dotakniti prstov na levi nogi. Med premikom proti prstom počasi izdihnite. Če prstov ne morete doseči, se primite za goleni.

3. V tem položaju zdržite 10 polnih vdihov, pri čemer si za vsak izdih vzemite 5 sekund.

Če se boste zjutraj dobro raztegnili, boste imeli več energije za nadaljne delo.
Če se boste zjutraj dobro raztegnili, boste imeli več energije za nadaljnje delo.

VAJA 2

Zdaj bomo popravili svojo držo, saj nanjo vsak dan negativno vplivamo z upogibanjem pred računalnikom. Najprej bomo sprostili svoj prsni del.

1. Postavite s k vratom in položite svojo desno roko na okvir vrat. Upognite komolec za 90 stopinj.

2. Raztegnite se, in sicer tako, da stopite naprej, vaša roka pa naj ostane na okvirju vrat. Čutiti bi morali prijetno raztezanje v prsnem delu.

3. V tem položaju zdržite 10 polnih vdihov, pri čemer si za vsak izdih vzemite 5 sekund.

4. Zamenjajte strani in ponovite.

VAJA 3

Po Singerjevih besedah je naš vrat zaradi upogibanja proti računalniku in telefonu nenehno napet, kar lahko vodi do bolečih čeljusti in glavobola. Nekaj te napetosti lahko sprostimo s preprostim raztezanjem.

1. Nagnite glavo proti desnemu ramenu.

2. Zasukajte vrat proti levemu ramenu in medtem glejte v strop.

3. Zdaj vrat spet obrnite v desno, tokrat s pomočjo desne roke. Glejte v tla.

4. Naredite 5 obratov. Ko greste z desne na levo, glejte v strop, ko greste z leve na desno, glejte v tla. Globoko in počasi dihajte.

5. Sprostite se in ponovite v nasprotni smeri.

VAJA 4

Mišice zadnjice bi morali uporabljati vsak dan. Če pa ves dan sedimo, obsedijo tudi te. Singer dodaja, da je to pogost vzrok za bolečine v kolku, križu in kolenih.

1. Usedite se na stol in dajte desni gleženj na levo koleno.

2. Počasi z desno roko potisnite desno koleno proti tlom.

3. V tem položaju zdržite 10 polnih vdihov, pri čemer si za vsak izdih vzemite 5 sekund.

4. Ponovite na drugi strani.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Če se dotikate teh 10 stvari, si takoj umijte roke!