Protistresna terapija: pobarvanke za odrasle, ki si jih lahko natisnete doma

Čas je, da preizkusite pobarvanke za odrasle! Življenje je lahko včasih zelo naporno in stresno, zato odložite svoj pametni telefon … in vzemite v roke barvice!

Če se boste za nekaj časa odklopili s pomočjo pobarvank za odrasle, boste naredili veliko koristnega za svoj duševni svet. S tem boste krepili svojo ustvarjalnost, za trenutek boste prenehali misliti na vse težave, ki pestijo vas in svet, ter se preprosto samo zabavali! In ravno zato gre za eno izmed boljših protistresnih terapij, ki si jih lahko zagotovimo sami!

Prenesite si sledeče pobarvanke in še veliko več na povezavi justcolor.net!

Živali

justcolor.net

Levja glava
Levja glava

Vzorci

justcolor.net

Optične iluzije
Optične iluzije

Destinacije, kulturne znamenitosti itd.

justcolor.net

Londonski most (London Bridge)
Londonski most (London Bridge)

Citati in reki

justcolor.net

Najbolj stalno in pomembno vprašanje v življenju je: “Kaj delaš za druge?”
Najbolj stalno in pomembno vprašanje v življenju je: “Kaj delaš za druge?”

Mešano

justcolor.net

Plesalka
Plesalka

Ni pa samo barvanje tisto, ki nas pomirja. Je tudi risanje/slikanje!

In to je 5 presenetljivih koristi risanja. Ni treba, da smo Picasso – zgolj prijeti moramo za svinčnike, barvice ali čopič in se prepustiti procesu ustvarjanja.

Izboljšan spomin

Glede na določene študije risanje izboljšuje spomin. Kako? Raziskovalci ugibajo, da pripomore k integraciji semantičnih, vizualnih in motoričnih informacij. Več si lahko preberete v izvirnem članku, ki ga najdete tukaj.

Pri risanju ne rabite biti dobri, da vam koristi.
Pri risanju vam ni treba dober, da vam koristi.

Boljša koordinacija fine motorike

Pri risanju moramo ves čas uporabljati koordinacijo med očesom in roko. Poleg tega risanje zahteva razvijanje fine motorike (drobnih in natančnih gibov).

Boljše komunikacijske sposobnosti

Izražanje skozi risanje zahteva, da se prek simbolov, ki jih uporabljamo manjkrat kot običajni jezik, domislimo neke sporočilnosti.

Boljše reševanje problemov

Čečkanje, ki je ena izmed začetnih stopenj pri razvoju otroške risbe, lahko pomaga pri izboljšanju posameznikovih sposobnosti za reševanje problemov. Prosto čečkanje po papirju je pogosto povezano z nekim stanjem zamaknjenosti, v katerem smo precej sproščeni. V takšnem stanju je tudi lažje priti do uvidov rešitev, do tako imenovanih trenutkov hevreke.

Sproščanje

Tako risanje kot čečkanje sproščata. To so pokazale tudi študije. Ta je na primer ugotovila, da lahko čečkanje znižuje krvni pritisk. Pri tem ne igra nobene vloge to, kako dobri smo v risanju.

Že takšno čečkanje sprošča.
Že takšno čečkanje sprošča.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tu je zlata vreden trik, ki v 5 minutah ohladi steklenico ali pločevinko!