fbpx

Veganski hot dog: priljubljen hot dog iz prodajalne IKEA je dobil svojo rastlinsko različico

veganski hot dog
Foto: IKEA

Sloviti hot dog podjetja IKEA je že več kot 40 let priljubljena izbira kupcev, ki jih nakupovanje v trgovini zlakoti. Klasični hot dog je sedaj dobil svojo rastlinsko različico in se tako pridružil rastlinskim in zelenjavnim kroglicam iz njihove ponudbe. Veganski hot dog se ponaša z odličnim okusom in teksturo.

S ponudbo veganskega hot doga po dostopni ceni želijo v podjetju IKEA navdušiti še več kupcev za izbiro obrokov na rastlinski osnovi.

veganski hot dog
Foto: IKEA

»Poslanstvo podjetja IKEA je ustvarjanje boljšega vsakdana za mnoge ljudi in na področju prehrane lahko k temu prispevamo s ponudbo okusne, bolj zdrave in bolj trajnostne izbire,« pravi Helene von Reis, vodja oddelka za prehrano v podjetju IKEA of Sweden. »Kupcem želimo ponuditi več možnosti rastlinskih obrokov z manjšim vplivom na podnebje. Izbira živil rastlinskega izvora pogosto pomeni tudi manjši okoljski odtis v primerjavi živili, ki vsebujejo živalske sestavine«.

Eden od izzivov med razvojem je bil, kako ustvariti hot dog na rastlinski osnovi s teksturo, ki bi bila podobna klasičnemu hot dogu. Pri mesni različici je običajno ovoj mesa tisti, ki zagotavlja hrustljavost ob ugrizu. Rastlinska hrenovka posnema zvok in čutne izkušnje ob ugrizu v običajno mesno hrenovko in hrustlja kot prava.

veganski hot dog
Foto: IKEA

»Veliko časa smo posvetili razvoju, da bi zagotovili najboljšo izkušnjo za naše kupce. S svojim odličnim okusom, teksturo in hrustljavostjo ob ugrizu je hot dog na rastlinski osnovi odlična alternativa klasičnemu hot dogu,« pravi Helene von Reis.

Veganski hot dog vsebuje riževe beljakovine, čebulo, jabolko, sol in poper, ima uravnotežen okus. Dodali smo mu tudi značilno aromo dima, ki je ključna za okus klobase.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.