fbpx

Velika noč: ustvarjalne ideje za okrasitev doma in pirhov

Le dva tedna nas ločita od velike noči, zato že zdaj začnite zbirati ustvarjalne ideje za okrasitev doma in pirhov. Naj bo vaša letošnja velika noč še bolj barvita.

Velika noč je pred vrati in ena stvar, zaradi katere se veselimo njenega prihoda, je gotovo barvanje pirhov in okraševanje doma. Vsak praznik zahteva ustrezno dekoracijo, a zdi se, da velja velika noč za najbolj pisan praznik in so možnosti za ustvarjalno okraševanje neomejene – lahko namreč ustvarite dekoracije, ki so videti presneto dobro, da jih boste v svojem domu imeli skozi vso leto.

Izkoristite barvitost tega praznika in v svoj dom vnesite svež veter – naredite dekoracije, ki so videti, kot da ste jih kupili in ne izdelali doma.

5 IDEJ ZA OKRASITEV DOMA:

1. Obarvane pirhe olupite tako, da ohranijo obliko “skodelice”, v katero boste dali svečo. Tako boste ustvarili barvne svečnike, ki jih postavite po jedilni mizi.

Jajčka kot svečniki
Jajčka kot svečniki

2. Ko boste kupili jajca, shranite karton, ker ga lahko izkoristite kot dekoracijo, in posodo, v kateri boste postregli pirhe. Izrežite karton tako, da dobite skodelice po štiri. Karton pobarvajte in več izrezanih skodelic združite tako, da nastane venec. Venec napolnite s pirhi, cvetovi, sladkarijami.

3. Prtiček na mizi je lahko zabaven in naj bo letos v znamenju zajcev. Preden se boste lotili izdelovanja te dekoracije, v trgovini kupite prtiček boljše kakovosti, ki bo ohranil obliko, ali prt iz blaga.

4. Na sredino jedilne mize postavite vaše najljubše cvetje v steklenice in bo tako vaša miza v rustikalnem pridihu. Šest steklenic postavite drugo poleg druge in jih pritrdite z debelejšo barvno vrvjo. Lahko jih pobarvate in okrasite.

5. Iz jajčnih lupin lahko ustvarite tudi vaze za cvetje. Naredite manjšo luknjo na jajčku zgoraj in izpraznite njegovo vsebino. Z voskom ga pritrdite na želeno površino ali ga pustite kar v kartonski škatli. Vanj vlijte vodo in dajte vrtnico ali kakšno drugo cvetje.

3 IDEJE ZA OKRASITEV PIRHOV:

1. Jajca lahko okrasite tudi z lakom za nohte in boste ustvarili marmorne pirhe. V posodo z vodo dodajte kapljico različnih barv lakov. S palico ali zobotrebcem premešajte lake, pirh pa pomočite v tekočino.

2. Se spomnite, ko so pred časom bili priljubljeni začasni tatuji v zlati in srebrni barvi? Če imate še kakšnega doma, ga lahko uporabite za okrasitev pirhov.

3. Folijo lahko uporabite kot pripomoček za okraševanje pirhov. Potebovali boste tudi lepilo, s katerim boste polepili folijo po pirhih.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!