fbpx

Veliko več kot zunanji videz: zakaj je bolje imeti luksuzen avtomobil?

Zaslužiš si luksuzen avtomobil: zakaj je veliko boljši od "običajnih"?

Že sam prestiž, ki nam ga ponujajo luksuzni avtomobili, je nekaj čisto posebnega v primerjavi z 'običajnimi' avtomobili – materiali, najnovejša tehnologija in močni motorji so na samem vrhu seznama ..., da ne govorimo še o servisu, ki ga drugje ne boste deležni.

Luksuzni avtomobili so nekaj posebnega že na prvi pogled – njigovi izdelovalci ponavadi dajo veliko na zunanjo podobo, ki izstopa, po čemer si določeno znamko tudi zapomnimo, in si jo v večini primerov zaradi tega tudi želimo.
Ko pa jih preučimo še od blizu, podrobneje, hitro ugotovimo, da se za bleščečo značko na avtomobilu skriva še marsikaj zanimivega. In to dokazuje, da se RESNIČNO obrestuje, če kupimo luksuzen avtomobil.

 Zakaj je boljše imeti luksuzen avtomobil?

1. Popravilo in servisiranje je enostavnejše.

Vodilni pri luksuznih znamkah so že davno dognali, da uspešni ljudje, ki si njihovo znamko lahko privoščijo, nimajo veliko prostega časa. Kar jim ga ostane, gane želijo porabiti za ukvarjanje z avtomobilom in nevšečnostmi, ki jih lahko prinese servis ali popravilo. 24-urna asistenca je že samoumevna, pri nekaterih znamkah pa so šli tako daleč, da pridejo po vaš avtomobil, ga namesto vas odpeljejo na servis in vam ob tem pustijo nadomestni avtomobil.

Razmišljanja gredo tudi v to smer, da bi lahko osnovni servis opravili kar pri vas doma, v službi, ali na kateri drugi lokaciji po vaši izbiri. V primeru okvare boste v nekaterih primerih lahko celo dobili povrnjen denar za nastanitev v hotelu.

2. Z nakupom se ‘včlanite’ v klub, kar prinaša prednosti.

Pri različnim znamkah na drugačen način obravnavajo svoje stranke. Vse več pa je takšnih podjetij, ki omogočajo kupcem dodatne ugodnosti, kot so popusti pri servisiranju in nakupu nadomestnih delov ali drugi bonbončki – ti so lahko v obliki posebnih parkirnih mest VIP na dogodkih ali koncertih, dostopi na avtomobilskih salonih in dodatne storitve v resortih, nakupovalnih središčih ali letališčih.

Popravilo in servisiranje je enostavnejše.
Popravilo in servisiranje je enostavnejše.

3. Darila v obliki potovanj, restavracij, hotelskih oddihov …

Vse skupaj je zakuhala’nekulinarična’ znamka avtomobilskih gum Michelin – njihovi vodniki so namreč znani po vsem svetu, poleg tega pa ga med nami ni takega, ki še ne bi slišal za ocenjevanje restavracij z Michelinovimi zvedicami. Temu so se pridružile avtomobilske znamke in svojim ‘članom’ ponujajo popuste v različnih restavracijah, hotelih, spajih …

4. Dobite dostop do najnovejše tehnologije.

Luksuzni avtomobili so tisti, ki narekujejo tempo in razvoj najnovejše tehnologije – vsa tehnologija, ki jo danes zasledite v priljubljenih ‘ljudskih’ avtomobilih, je svojo pot začela v luksuznem segmentu. In še danes je tako. Če na primer primerjamo radarski tempomat v avtomobilu srednjega razreda, zagotovo ni tako izpopolnjen kot tisti v avtomobilu luksuznega razreda.

Samo ozrite se v luksuzne avtomobile in kmalu vam bo jasno, kaj lahko pričakujete v svojem bodočem novem avtomobilu, ki ga boste kupili čez nekaj let. Če bi vam bila vsa nova tehnologija tuja, vam pri luksuznih znamkah z veseljem priskrbijo nekoga, ki vam bo vse sisteme do potankosti razkazal.

Dobite dostop do najnovejše tehnologije.
Dobite dostop do najnovejše tehnologije.

 5. Nov avtomobil boste prejeli na poseben način.

V nekaterih primerih vam luksuzne znamke omogočajo, da prisostvujete ‘rojstvu’ svojega avtomobila – povabijo vas v tovarno, kjer lahko spremljate prihod avtomobila iz delavnice ali proizvodne linije.

Pri predaji avtomobila vam bodo povsod pomagali tudi z nasveti in praktičnim prikazom uporabe funkcij, ki jih ima avtomobil. Ponekod vas bodo obveščali o servisih in se z vami dogovorili za prevzem in predajo vašega avtomobila.

6. Spodbuja vas k temu, da avtomobil preizkusite do skrajnosti.

Luksuzni avtomobili vam morajo poleg udobja nuditi še adrenalin, saj tem avtomobilom v večini primerov konjskih moči ne manjka. A kljub temu si jih mnogo lastnikov ne upa pognati do konca ali tega enostavno ne utegnejo storiti.

Pri večini znamkah za svoje kliente organizirajo dogodke, na katerih se lahko resnično spoznajo s svojim avtomobilom. Lahko se preizkusite na pisti, off-road poligonu ali čem drugem – možnosti je veliko, pri luksuznih znamkah pa točno vedo, kako vam pognati kri po žilah.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!