fbpx

Veseli december v Mariboru 2019: najboljši dogodki v štajerski prestolnici

(Foto: Dejan Bulut / Visit Maribor)

Veseli december bo v letu 2019 obiskal tudi Maribor, kjer vas čakajo gostoljubni Štajerci! In kateri so najboljši dogodki v Mariboru za december 2019?

Veseli december 2019 bodo v Mariboru zaznamovale praznične stojnice, bogat družinski in kulturni program ter priljubljeni koncerti na prostem.

Prižig lučk bo v Mariboru v letu 2019 isti dan kot v Ljubljani, torej v petek, 29. novembra, le da bodo v štajerski prestolnici lučke prižgali 15 minut prej, ob 17.00. To bodo storili na Trgu generala Maistra pred Prvo gimnazijo Maribor. In kakšno bo dogajanje v veselem decembru v Mariboru?

Veseli december 2019 v Mariboru

Praznični sejem

Praznični sejem v Mariboru (Foto: Dejan Bulut)
Praznični sejem v Mariboru (Foto: Dejan Bulut)

Sprehodite se po sejemskih stojnicah, ki bodo ponujale pisan nabor pristnih, kakovostnih izdelkov domače in umetnostne obrti in tradicionalne kulinarike. S svojimi izdelki bodo prisotni rokodelci, lončarji, čebelarji, medičarji, kmetovalci, oljarji, zeliščarji, društva kmečkih žena in gostinci.
KDAJ: od 29. novembra do 30. decembra 2019 med 10.00 in 19.00 / prehod Grajski trg – Trg svobode

Vilinsko mesto

Vilinsko mesto  (Foto: Dejan Bulut)
Vilinsko mesto (Foto: Dejan Bulut)

Vilinsko mesto smo po besedah organizatorja ljudje, zato ste vsi povabljeni na zgodbe in poezijo, na pesem, glasbo, ples in filme, na razstave, na predstave za velike in male norčave glave, na igro in igranje, na sprehode, na svetlobo, ujeto v kratek zimski dan. Čakajo vas Pravljične ulice, v Vilinskem dvoru pa Vilinski oder, (Fl)etno izba, Vilinska čitalnica in igralnica, Umetniška sobana in nagajiva vila Ana Mrzla Mariborska!
KDAJ: od 29. novembra do 28. decembra 2019 / Vetrinjski dvor

Koncerti na Trgu Leona Štuklja

Koncerti na trgu Leona Štuklja (Foto: MP Produkcija / Marko Pigac)
Koncerti na trgu Leona Štuklja (Foto: MP Produkcija/Marko Pigac)

Decembra bodo na Trgu Leona Štuklja potekali koncerti, tam pa bo tudi veliko silvestrovanje. Med drugim prihajajo Nina Pušlar (14. 12.), Tony Cetinski (15. 12.), ABBA Mia Tribute (18. 12.), Alo!Stari (19. 12.), Challe Salle (21. 12.), CoverLover (22. 12.), Crvena jabuka (25. 12.) in MUFF feat. SENIDAH (28. 12.). Več tukaj.

Zimska pravljica na Grajskem trgu

Zimska pravljica na Grajskem trgu (Foto: Dejan Bulut)
Zimska pravljica na Grajskem trgu (Foto: Dejan Bulut)

Zimska pravljica na Grajskem trgu prinaša vrhunsko božično ambientalno vzdušje z bogatim glasbenim programom, simpatičnimi delavnicami za otroke, Božičkovo sladko pekarno, iz lesenih hišk bo vselej dišalo po kuhančku, sladkostih in preostalih dobrotah ulične kulinarike, v rokavu organizatorjev pa je še veliko vzporednih animacijskih adutov, ki vas bodo vsakodnevno razveseljevali in presenečali.
KDAJ: od 29. novembra do 31. decembra 2019 / Grajski trg

Drsališče Dobimo se pri Kodjaku

Drsališče v Mariboru (Foto: Dejan Bulut)
Drsališče v Mariboru (Foto: Dejan Bulut)

Vabljeni na veselo druženje na ali ob zabavi na ledu na Trg svobode v Mariboru, kjer bo od decembra do konca februarja postavljeno montažno drsališče z bogatim programom na ledu. Ob drsališču se bo možno okrepčati s toplimi napitki in prigrizki, na ledu pa vse obiskovalce čaka obilo veselja in zabave. Na drsalkah boste lahko pričakali tudi novo leto!
KDAJ: od 29. novembra 2019 do 29. februarja 2020 med 10.00 in 20.00 (pon.–pet.) in med 10.00 in 23.00 (sob., ned. in prazniki) / Trg svobode

Prihod Miklavža

Prihod Miklavža (Foto: Dejan Bulut)
Prihod Miklavža (Foto: Dejan Bulut)

Na Grajskem trgu kjer bo Miklavž v spremstvu angelov in parklja pozdravil in obdaril vse pridne otroke. Miklavža bo pričakala vokalna skupina Florentine.
KDAJ: 5. decembra 2019 ob 17:00 / Grajski trg

Dedek Mraz

Dedek Mraz (Foto: Dejan Bulut)
Dedek Mraz (Foto: Dejan Bulut)

Dedek Mraz se bo spustil s Pohorja na Snežni stadion, nato pa bodo sledili sprevodi s praznično okrašeno kočijo in pravljičnim spremstvom, ko bo dobri mož potoval po mestnih soseskah in se ustavil povsod, kjer ga bodo čakali otroci. Kje in kdaj se bo ustavil, izveste tukaj.
KDAJ: od 7. do 28. decembra 2019 / center Maribora

Zimska Luftarca

Zimska Luftarca (Foto: Arhiv LUFT 360)
Zimska Luftarca (Foto: Arhiv LUFT 360)

Pravljično vzdušje na terasi lokala Luft 360 v 11. nadstropju poslovnega centra Slavije vabi v pravljični svet, kjer lahko prav vsak, od najmlajših do tistih mladih po srcu, najde svoj magičen trenutek in prostor, ki mu vzbudi prijetno počutje ter ga vsaj za uro ali dve ponese v pravljico.
KDAJ: od 22. novembra 2019 do 21. marca 2020 / Luft 360

Pohod z lučkami na Pekrsko gorco

Pekrska gorca (Foto: Marko Petrej / Visit Maribor)
Pekrska gorca (Foto: Marko Petrej/Visit Maribor)

Pohod z lučkami je tradicionalna prireditev na predvečer božiča z udeležbo pri polnočnici. Na prizorišču pohodniki dobijo čaj, kuhano vino in sladke dobrote. Končni cilj je Pekrska gorca. Pohodniki prihajajo iz studenške strani, Radvanja, Limbuša in Peker.
KDAJ: 24. decembra 2019 ob 17.00 / okolica Maribora / Pekrska gorca

Veliko silvestrovanje v Mariboru

Veliko silvestrovanje v Mariboru  (Foto: MP Produkcija / Marko Pigac / Visit Maribor)
Veliko silvestrovanje v Mariboru (Foto: MP Produkcija/Marko Pigac/Visit Maribor)

Za odlično zabavo večtisočglave množice na izjemno priljubljenem silvestrovanju vsako leto poskrbijo najboljši slovenski pevci in glasbene skupine. Povrhu vsega je silvestrovanje v Mariboru javno silvestrovanje z najdaljšo tradicijo v celotni Sloveniji! Letos bodo nastopili Groovocado in Big Foot Mama.
KDAJ: 31. decembra 2019 med 22.00 in 02.00 / Trg Leona Štuklja

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.