fbpx

Najboljša darila za geeka (2019)

VR očala Oculus Go

Pred vami so najboljša darila za geeka (2019), torej nekaj idej, kako razveseliti geeka v sebi oziroma svoje prijatelje.

Že veste, katera so najboljša darila za geeka 2019? Vsak je že kdaj spremljal kakšno fantazijsko delo, naj bodo to knjige, igre ali televizijske serije, in si po tihem želel, da bi bil tudi sam del tega fantazijskega sveta. Nekateri svetovi so pač zelo “kul”. In kako bolje izkazati pripadnost nekemu fantazijskemu svetu kot s posedovanjem predmeta, ki prihaja naravnost iz naše najljubše serije, igre itd.? Teh je na našem seznamu kar nekaj!

Seveda se na seznamu najde tudi kaj drugega, kar bi razveselilo vsakega geeka. Igralne konzole, mini računalniki, tematsko pohištvo in še veliko več!

Najboljša darila za geeka (2019)

Inštrument Ocarina iz Zelde

Igralni inštrument Ocarina iz iger o Zeldi
Igralni inštrument Ocarina iz iger o Zeldi

Inštrument iz priljubljene igre, na katerega je igral Link, lahko dobite v dejanski fizični obliki. Kar je najboljše, pa je to, da je nanj mogoče tudi igrati. Poleg dobite tudi stojalo za inštrument in glasbene note.

Pižama Bazinga! (spodnji del)

Pižama hlače Bazinga!
Pižama Bazinga! (spodnji del)

Le kdo ni pogledal vsaj ene epizode te izjemno zabavne serije? Daleč največ smeha izvabi ravno lik Sheldon, ki je znan ne le denimo po prikupni uspavanki o muckah, temveč tudi po besedi “Bazinga!”. Odlično darilo za oboževalce.

Igralna konzola Nintendo Switch Lite

Igralna konzola Nintendo Switch Lite
Igralna konzola Nintendo Switch Lite

Nintendo je z igralno konzolo Switch zadel v polno in številne razveselil z novimi igrami priljubljenih junakov Link (Zelda), Super Mario in drugih. Seveda lahko na konzoli Switch igramo tudi naslove drugih razvijalcev. Različica Lite malo prihrani pri izdelavi in praktičnosti, a končna izkušnja pri igranju je enaka. Za nižjo ceno. Super darilce!

Podstavek za pijačo v obliki diskete

Podstavek za kozarce
Podstavek za kozarce

Bodimo iskreni, prijatelji na obisku se po navadi res počutijo kot doma in kozarce odlagajo vsepovsod. Zakaj ne bi pohištva pred ostanki mokrih kozarcev obvarovali z malce retro pridiha? Diskete že precej let ne služijo svojemu prvotnemu namenu, a to še ne pomeni, da so povsem neuporabne.

Nočna lučka Duhec iz igre Pac-Man

Nočna lučka Duhec iz igre Pac-Man
Nočna lučka Duhec iz igre Pac-Man

Strah in trepet za Pac-Mana je lahko prav prisrčna nočna lučka. Sveti lahko v 16 barvah in je lepo darilo tako za odrasle nostalgike kot otroke. Pac-Man je pač brezčasen.

Pametna šahovnica Square Off

Pametna šahovnica SquareOff
Pametna šahovnica Square Off

Ne gre za običajno šahovnico z zgolj umetelno izrezljanimi figurami, temveč veliko več. Šah bomo na njej lahko igrali tudi sami, saj bo nasprotne figure premikala umetna inteligenca prek računalnika. Da, figurice se lahko premikajo kar same in izločujejo izpadle figure. Noro! Izbiramo lahko med kar 20 težavnostmi.

Pekač za vaflje Stormtrooper

Pekač za vaflje
Pekač za vaflje

Dan je seveda najlepše začeti z zajtrkom, zato naj bo ta zabaven. Monotone kvadratne vaflje zamenjajmo z Stormtrooperji. Kateri oboževalec Vojne zvezd pa ne bi rad pojedel Stormtrooperjeve glave, oblite s čokolado?

Gaming slušalke HyperX Cloud Alpha S

Gaming slušalke HyperX Cloud Alpha S
Gaming slušalke HyperX Cloud Alpha S

Resno igranje iger zahteva tudi uporabo dobrih slušalk. Te morajo že od daleč zaznati sovražnikove korake in naslikati podroben prostorski zvok. HyperX Cloud Alpha S so ene izmed takih slušalk. Zvok, ki simulira zvočno postavitev 7.1, bo poskrbel za pravi filmski učinek. Poleg tega so zelo udobne za večurne igralne seanse.

Očala za računalnik Klim

Očala za računalnik Klim
Očala za računalnik Klim

Ker postajamo vedno bolj navajeni dolgo v noč zreti v takšne in drugačne zaslone (računalnik, telefon, televizor), je pametno, da zvečer omejimo izpostavljanje naših oči modri svetlobi. Ta zmanjšuje občutek utrujenosti, kar med drugim pomeni, da bomo težje zaspali. Da se izognemo motnjam spanja, je zato priporočljivo uporabiti očala s filtrom modre svetlobe.

Nočna lučka Yoshi Egg

Nočna lučka Yoshi Egg
Nočna lučka Yoshi Egg

Še ena prikupna lučka, tokrat iz priljubljene serije iger Super Mario. Le kateri ljubitelj Super Maria je ne bi želel?

VR-očala Oculus Go

VR očala Oculus Go
VR-očala Oculus Go

Oculus Go delujejo malce drugače kot dražja VR-očala. So povsem brezžična, zmorejo pa poganjati običajne igre za pametni telefon. Prek njih lahko gledamo tudi Netflix, z malce iznajdljivosti pa lahko igramo tudi VR-igre prek SteamVR, ki so sicer mišljene za PC in dražja VR-očala. Očala Oculus Go so tako lahko odlična vstopna točka v svet virtualne resničnosti.

Harry Potter: šal hiše Gryfondom

Šal hiše Gryffindor iz filma Harry Potter
Šal hiše Gryfondom iz filma Harry Potter

Gre za uradni in kakovostno izdelan šal iz filma Harry Potter. Krasi ga grb hiše Gryfondom, seveda pa lahko izbirate tudi med drugimi hišami. Čarobno darilo, ki pogreje v mrzlih dneh.

Večnamenski lonček Baby Groot

Lonček Baby Groot
Lonček Baby Groot

Prikupni lonček z motivom Baby Groota lahko uporabimo kot cvetlični lonček ali kot lonček za svinčnike. Otroci ga bodo zagotovo veseli!

Rasberry Pi 4

Mini računalnik Rasberry Pi 4
Mini računalnik Rasberry Pi 4

Izjemno priljubljen mini računalnik Rasberry Pi je v četrti različici še zmogljivejši. Prav zanimivo, kaj vse je mogoče natlačiti na tako majhno tiskano vezje. 4 GB delovnega pomnilnika, podpora ločljivosti 4K pri 60 Hz, gigabitni internet, Wi-Fi z oddajnima frekvencama 2,4 GHz ali 5 GHz, podpora kodeku H.265 in še veliko več.

Svetilna bakla iz igre Minecraft

Bakla iz igre Minecraft
Bakla iz igre Minecraft

Ko imamo občutek, da smo se v zapletenih rudnikih v igri Minecraft izgubili, nam te bakle vedno pokažejo pot na površje. Le kaj bi brez njih! Naj nam osvetlijo pot tudi v resničnem življenju. Lahko jih kot igri montiramo tudi na steno. Tudi mi bi eno, prosim!

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!