shutterstock_205170388
Utrip mesta · destinacija

Po površini največji nakupovalni center na svetu Dubai Mall v Dubaju, seveda, je center presežkov. Vse prej kot zgolj nakupovalno središče ponuja še toliko aktivnosti, kot jih ima le malokatero manjše mesto.

Na 502.000 kvadratnih metrih (kar je za približno 50 nogometnih igrišč) se razteza velikan med nakupovalnimi centri dubajski Dubai Mall, zgrajen leta 2008. Leta 2011 je bil najbolj obiskana stavba na svetu, v enem letu je zbral kar 54 milijonov obiskovalcev.

Center je priljubljeno stičišče in zatočišče domačinov in tujcev, saj je v Dubaju v poleti strašansko vroče. Poleg nakupovanja v 1200 trgovinah priznanih domačih in tujih blagovnih znamk lahko občudujejo 50 metrov dolg akvarij in se sprehodijo skozi tunel pod akvarijem (podvodni živalski vrt), gredo v kino, na drsališče, ki premore tribuno za 350 gledalcev, v galerijo in v 7000 kvadratnih metrov velik tematski park SEGA Republic s 150 igrami. Za otroke je poskrbljeno v več kot 7000 kvadratnih metrov veliki igralnici KidZania, ki posnema delovanje običajnega mesta. V predelu, ki posnema arabsko tržnico, s stropa visi 24 metrov dolgo okostje dinozavra. V nakupovalnem centru je tudi Rainforest Cafe, pa metro in slap, visok za štiri nadstropja. Številne restavracije imajo zunanje terase na obrežju umetnega jezera z visokim vodometom, pospremljenim s svetlobnimi učinki. Bi si lahko od trgovinskega centra želeli še kaj več?

 


Vulkanski krater Dallol v Danakilski depresiji v Etiopiji leži nekaj deset metrov pod nadmorsko višino. Veličastne pokrajine na Zemlji, ki se zdijo neresnične Jubel - skrivnostno potovanje Jubel: stran za organizacijo potovanj, ki vas odpelje na skrivnostno destinacijo top destinacije 2017 Lonely Planet izbral top destinacije za 2017 Bazen s steklenim dnom v hotelu Hubertus (Kronplatz, Italija). Previsni bazen s steklenim dnom hotela v Kronplatzu