Gymkhana 9
Utrip mesta · mobilno

Gymkhana 9 je sveže nadaljevanje dirkaške uspešnice, pod katero se podpisuje Ken Block. Kaj so gume naredile temu profesionalnemu reli vozniku? Očitno do njih goji hudo zamero, kajti še kar naprej jih kuri in muči, da reve cvilijo od bolečine. Če bi imeli sklopka, volan, zavor, pedale in gume pravice, bi ga gotovo obtožile, da nad njimi izvaja nasilje. Kaj si je Ken Block, ki tokrat trpinči Forda Focusa RX, privoščil v že devetem nadaljevanju oktanske serije Gymkhana, ki ima na YouTubu že prek 334 milijonov ogledov, izveste v osemminutnem posnetku, ki ponuja obilico užitkov za avtomobilske navdušence.

Ken Block se vrača h koreninam. Gymkhana 9 namreč postreže z več prvinske akcije in manj posebnih učinkov v stilu hollywoodske produkcije, v kateri se je izgubila dirkaška pristnost Gymkhane 8, posnete v Dubaju.

Tokrat se mimo stebrov, gum, prek robnikov in železniških tirov, kjer mu pot skoraj preseka vlak, in po robu pomola v družbi helikopterja ter visečega avtomobila preganja s 600-konjskim Fordom Focusom RX (900 Nm navora), dirkaško različico modela Ford Focus RS, ki so ga predelali pri britanskem M-Sportu. Pred tem je Block maltretiral Subaruje (Fiesto, Imprezo in Mustanga), ki so bili vsi prav tako s pogonom na štiri kolesa ter s prirejeno močjo in navorom motorja.

PREBERITE ŠE: Gymkhana 8 Ken Block se tokrat podi po Dubaju

V Gymkhani 9 je dimno zaveso spustil nad Buffalo (New York, ZDA), ki je zamenjal slikoviti Dubaj, po katerem se je Ken Block podil v osmici, ki je do zdaj najmanj gledana Gymkhana (v pol leta je zbrala slabih 20 milijonov ogledov). Največ ogledov ima sicer Gaykhana 5 (San Francisco, glej zgoraj), ki jih je na svoj račun vpisala že skoraj 87 milijonov.

Gymkhana 9 –  utrinki:

Gymkhana 9Odpri galerijo

Opel Karl Rocks Opel Karl Rocks – mestni malček, po katerem se preteka kri križanca Električni dostavnik Mercedes Vision Van Dostavnik prihodnosti Mercedes Vision Van – kurir za 21. stoletje Novi Hyundai i30 – 2017 Novi Hyundai i30: se Golfu že tresejo hlače? Karma Revero 2017 Karma-Revero: mitološko vstajenje enega od najbolj drznih avtomobilov vseh časov · · · · · ·