Screen-Shot-2016-03-07-at-4.40.30-PM
V zraku · buzz buzz

Večina današnjih najstnikov se je rodila na prehodu med staro in novo ero, kar pomeni, da je bila najstarejša različica Windowsa, ki so jo (morda) spoznali, Windows XP. In zdaj so se prvič srečali s čudesi računalništva 20. stoletja, ki so jih pustila brez besed.

Vaši starši ali starejši bratje in sestre so imeli srečo, da so živeli v času, ko je Microsoftovo “okno” podpiral operacijski sistem Windows 95. Nasledil je svojega predhodnika 3.1 in prinesel številne novosti, kot so opravilna vrstica, meni Start in raziskovalec Windows. Njegov izid leta 1995 je bil resnično epski, saj so ga pospremili z obsežno reklamno kampanjo  – med drugim naj bi Microsoft plačal med 8 in 15 milijonov dolarjev skupini Rolling Stones za uporabo pesmi Start Me Up, ki se navezuje na meni Start.

Četudi so leta kasneje sledile še druge serije operacijskih sistemov, kot so Windows 98, Me, 2000 … in naposled XP, se je 95-ka za večno vrisala v naš spomin. A mlajše generacije, današnji najstniki, niso imeli te časti, da bi spoznali čudesa računalništva 20. stoletja. Pregovor pravi, da nikoli ni prepozno, zato so jih pri Fine Brothers Entertainment na YouTubu soočili z zastarelo tehnologijo, ki so jo starejše generacije zvesto uporabljale. In, kot ste lahko videli, niso bili navdušeni! Presenečeni so bili nad počasnostjo računalnika, zvokom in dolgočasnostjo sistema.

Ena in edina: sestra je najpomembnejša oseba v tvojem življenju Fantje vedo, kaj je dobro: zakaj so moški obsedeni s tvojo zadnjico? v1 Znanost pravi: to je idealna razlika v letih za srečno zvezo lm8zsyq 10 najbolj vročih ženskih imen na svetu: je tvoje med njimi? Kakšna je povprečna slovenska ženska? Dan žena: kakšna je povprečna slovenska ženska? ·