Screen Shot 2019-04-10 at 08.26.53 2
Utrip mesta · dom

To je eden izmed najboljših načinov za barvanje jajc, ki je resnično preprost, vaši pirhi pa bodo sijoči.

Okraševanje velikonočnih jajc je ena ljubših tradicij mnogih ljudi, vendar morate priznati, da postane vsakoletno barvanje pirhov po isti metodi nekoliko dolgočasno. Letos lahko naredite nekatere spremembe, zaradi katerih bodo vaši pirhi sijoči in najlepši doslej.

Idej za barvanje pirhov je nešteto, tokrat pa vam predstavljamo postopek, kako narediti sijoča”marmorna” jajca s kovinskim odtenkom iz naravnih sestavin, kot so kis, olje

Sestavine

  • barva za jajca
  • 1 žlica olja
  • (destiliran) beli kis

Postopek

Kuhinjsko brisačo namočite v posodo s kisom in z njo vsako jajce temeljito obrišite. V drugi posodi pripravite barvo za jajca, kot piše v navodilih. Vanjo dodajte žlico olja. Počakajte, da se v posodi naredijo krogi od olja.

Postavite jajce v žlico in ga namočite v barvo – nastala bodo čudovita “marmorna” jajca s kovinskim odtenkom, ki jih nato z brisačko dobro obrišite. Pirhe lahko okrasite tudi z jedilno barvo v prahu.

Jajca, ki jih boste barvali, bodo imela verjetno rjavo lupino, zato ne bodo videti dobro kot jajca z belo lupino. A s preprostim postopkom lahko ustvarite snežno bela jajca!

Pripravite mešanico belega kisa in vode, v razmerju 1:1. Jajca kuhajte 10 minut in jih po kuhi pod tekočo vodo očistite. Rjava lupina se bo razbarvala, dobili pa boste snežno bela jajca.

shutterstock_789250237 Velika noč: ustvarjalne ideje za okrasitev doma in pirhov 10 rastlin za tvoj dom, ki jih skoraj ne moreš ubiti 10 rastlin za tvoj dom, ki jih NE MOREŠ UBITI lovesac LoveSac: puhast “oblak” za hedoniste Sonos-Ikea-Speaker-Gear-Patrol-slide-2 Zvočnik Ikea x Sonos Symfonisk: nagrajen še preden je ugledal luč sveta · ·