star_wars-_episode_ix_the_rise_of_skywalker-publicity_3-h_2019
Kulturni izbor · film

Filmski napovednik za znanstvenofantastično sago Vojna zvezd: Epizoda IX (Star Wars: The Rise of Skywalker, 2019) je včeraj ugledal luč sveta, največji oboževalci pa so spoznali, da slednji pošilja pomembna sporočila. To so KLJUČNE stvari iz napovednika, ki smo se jih naučili. Vi ste jih prepoznali?

Vojna zvezd: Epizoda IX (Star Wars: The Rise of Skywalker, 2019) z gotovostjo sodi med najbolj pričakovane filme letošnjega leta, saj bo svojo pot, ki jo je saga začela leta 1977, letos (najbrž za vedno) zaključila. Včeraj so tako ustvarjalci filma na omrežju YouTube objavili napovednik za film, ki združuje nostalgijo, a hkrati številna neprijetna temačna presenečenja.

Do 19. decembra, ko je napovedan prihod filma v kinematografe, boste morali še počakati, a da bo gledanje zadnjega dela veliko razumljivejše, smo za vas pripravili manjšo analizo ključnih stvari iz napovednika, ki smo se jih naučili. Prav ti detajli namigujejo na velika razkritja v filmu, ki bodo morda za vedno spremenila način, na katerega ste dojemali to svetovno uspešno sago. Ste pripravljeni?

KLJUČNE stvari iz zadnjega napovednika, ki smo se jih naučili:

1. Ponovna združitev ni nujno dobra stvar.

Kot smo lahko opazili v napovedniku, bo zadnji del sage postregel s številnimi ponovnimi združitvami. Lahko vidimo združitev Upornikov, Reye in Kyla (za katera ne vemo, ali se bosta poročila ali pobila), celo slišimo Luka in Leo, ki na koncu napovednika skupaj rečeta “Sila bo vedno s teboj”.

Na prvi pogled se zdi, da so vse te združitev dobre, a vse kaže, da bo nekaj šlo po zlu – v napovedniku namreč slišimo antagonista Cesarja (Sheev Palpatine) reči “Vaša ponovna združitev bo tudi vaš konec“. O kom in zakaj to govori, še ne vemo.

2. Uporniki se vrnejo.

V epizodi Vojna zvezd: Epizoda VIII smo lahko videli zatišje Upornikov, a filmski napovednik za zadnji del sage napoveduje njihovo vrnitev. Vrhunec napovednika je prizor, ko se vse ladje združijo in je v središču dogajanja Millennium Falcon. Na kaj se pripravljajo?

3. Robot C-3P0 vas bo raznežil.

Čeprav je bil robot C-3P0 že od nekdaj malce siten, saga Vojna zvezd ne bi bila ista brez njega – kot boste videli v napovedniku, vas bo tokrat pripeljal do solz, saj se bo na nek način očitno žrtoval. Zakaj, še ne vemo. Slišimo ga namreč reči “Zadnjič gledam v svoje prijatelje”. Njegov stavek pospremi močna glasba, ki nekako napoveduje njegovo “smrt”.

4. Cesar (Sheev Palpatine) je zasedel svoj prestol.

Palpatine se je očitno vrnil in je zasedel tisto, kar mu pripada – svoj prestol. Čeprav ga v napovedniku dobesedno ne vidimo, slišimo njegov glas, ki pravi “Dolgo sem čakal”.

5. Vse poti vodijo v Endor?

Če gre verjeti napovedniku, vse poti vodijo do Endorja oziroma kraja, ki mu je zelo podoben. Gozdnato okolico lahko v napovedniku večkrat opazimo, kar ne pomeni nujno, da bomo znova gledali prikupne “ewoke”, ki tam živijo, a zagotovo lahko pričakujemo, da bodo iz tega gozdička na pomoč priskočila neka bitja in pomagala Upornikom.

lemans66 Vse to prihaja v kino v novembru: tega nikar ne zamudi! watchman-cover Nagradna: Varuhi – nova serija na HBO GO in HBO lighthouse1018 Noč grozljivk 2019: 12. filmski maraton za noč čarovnic 12_wm_102_03262019_mh_0254 Varuhi (Watchmen): nova serija na HBO, ki jo moraš videti · · · · ·