Villa Beba – kamnita vila z najlepšim razgledom na Dubrovnik

Foto: villabebadubrovnik.com

Dubrovnik je že od nekdaj izžareval glamur, kar dokazujejo nekatere najlepše vile in hoteli, ki so danes sestavni del mesta. S prenovami ponovno dobijo svoj stari lesk in neustavljiv čar.

Zgodovina hiše Villa Beba sega že v antične čase, namreč od takrat obstajajo prve sledi obstoja, vse od leta 1708 pa je v lasti iste družine. Največjo slavo je doživela v lastništvu gospe Bebe, ki so jo med obema vojnama imenovali najlepša Dubrovčanka, zato zdaj vila nosi njeno ime.

Z novim projektom so hiši vrnili staro slavo. S sodobno, funkcionalno zasnovo in postavitvijo so ohranili zgodovino hiše. Obnovljeni kosi starinskega pohištva, dolgi hodniki, stare fotografije, porcelanaste namizne posode, srebrni jedilni pribor ter detajli spominjajo na gosposko življenje. Eklektična zasnova je namenjena prikazovanju različnih umetniških obdobij, ki jih je hiša preživela skozi stoletja, tako da se stili od art noveauja do art decoja, bidermajerjev in retro vzorcev 50-ih drzno prepletajo. Večino pohištva so po načrtih arhitekturnega studia Kaliterna izdelala hrvaška podjetja, nekateri kosi pa so vrhunskega svetovnega oblikovanja. Pri opremljanju so bili uporabljeni tudi najboljši materiali, kot so francoske tapete, tekstil in razkošne španske keramične ploščice.

Z novo postavitvijo ima 3-nadstropna hiša zdaj pet prostornih spalnic, od katerih so tri izjemno razkošne. Vsaka ima svojo garderobno omaro in prostorno kopalnico. Dnevna soba je povezana z jedilnico, kuhinja pa je ločena od ostalih prostorov. Iz dnevne sobe je dostop do terase in bazena.

Vrt vile je bogat s citrusi in stoletnimi palmami. Na vrtu je tudi letna kuhinja in terasa, ki ponuja najlepši pogled na Dubrovnik in otok Lokrum. Z majhnega razgledišča vodi staro kamnito stopnišče, ki vas pripelje do samega vhoda na plažo Banje. Vila se nahaja v najelitnejšem območju Dubrovnika, v Pločah, tik nad plažo Banje.

Dodatne Informacije

Spletna stran Villa Beba

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!