fbpx
Foto: Village Jurka

Villa & Village Jurka: udobje lesenih hišk po prleško

V srcu Prlekije najdete čudovite lesene hiške Villa & Village Jurka, ki izžarevajo šarm in nudijo miren oddih v neposredni bližini narave.

V Križevcih pri Ljutomeru stoji vasica prikupnih lesenih hišk, ki izhaja iz sobivanja z naravo in okoljsko ozaveščenega delovanja. Če vam bivanje v lesenih hišicah ne diši, je v sklopu Villa & Village Jurka kompleksa na voljo tudi prenovljena meščanska vila iz 19. Stoletja, ki nudi sobe in moderno opremljene apartmaje.

Lesene hiške so opremljene domače, preprosto. Na vsakem koraku vas obkroža les, ki oddaja toplino in poskrbi za občutek domačnosti. Gostje se lahko ob večerih družijo ob odprtem ognjišču, ob lepem vremenu pa si v letni kuhinjo pripravijo tudi kosilo. Lačni ne boste, saj je v okolici kopica dobrih restavracij, kjer okusite prleško kuhinjo in si privoščite kozarec jeruzalemskega vina.

Vasica je kot nalašč za vse, ki hrepenijo po aktivnem oddihu. Na voljo je namreč tudi izposoja koles, s katerimi se lahko podate odkrivati Jeruzalemske griče in bližnje kolesarske poti. Za adrenalinske navdušence je na voljo rafting na reki Muri, v neposredni bližini je tudi Park doživetij Križevci. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji termalne vode, saj lahko izbirate med vrsto term: Banovci, Radenci, Bioterme Mala Nedelja, Lendava in Terme 3000.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!