fbpx

Villa Elasan: stoletje stara vila s pogledom na Blejsko jezero

Foto: Booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

Na rahli vzpetini nad blejskim jezerom stoji Villa Elasan, ki z zgodbami iz preteklosti navdušuje goste.

Lastniki so vili Elasan, sicer zgrajeni v 30. letih minulega stoletja, s prenovo vdahnili novo življenje. Tipična arhitektura tistega časa pa je ostala in priča o obdobju, ko Bleda še niste našli na svetovnih turističnih zemljevidih. Oprema vile še dandanes priča o zgodbah tistega časa, zaradi svoje mirne lokacije in čutne oblike pa je kot nalašč za sproščujoč oddih v slovenskem turističnem biseru.

Do jezera vas loči le kratek sprehod, kavo pa lahko v miru spijete kar na terasi vile, s slikovitim razgledom na blejski otok. Vila se nahaja na cvetoči posesti, z dovozom, ki jo ločuje od ceste in vrveža ter ponuja unikaten oddih navdahnjen z zgodovino in pogledi na eno največjih slovenskih znamenitosti.

Kljub starinsko opremljeni notranjosti, v vili najdete vse, kar za sodoben oddih potrebujete, kot na primer brezžični internet in televizor. V sklopu vile se nahaja tudi polno opremljena kuhinja, svetle sobe pa se razgledujejo na jezero.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!