fbpx

Zajca ven: kako se igra otroška igra Zajca ven

Foto: envato
Zadnjič posodobljeno: :

Če imate žogo in otroke, ki kar pokajo od energije, potem predlagamo, da jim predstavite igro našega otroštva Zajca ven. Ta igra je povsem preprosta, poskrbela pa bo tudi, da vaši najmlajši ostanejo v gibanju. Obnovimo znanje, kako se igra igro Zajca ven.

Otroška igra Zajca ven je eden najboljših načinov, kako lahko zagotovite tako zabavo kot tudi športno aktivnost vaših otrok. Ker jo najbrž že poznate, vas bo prav gotovo tudi spomnila na vaše otroštvo in napolnila s sladko nostalgijo.

Igra je najbolj primerna za otroke od 4. leta naprej, zanjo pa potrebujete 4 ali več igralcev. Najbolj zanimivo bo, če je igralcev veliko.

Za igro Zajca ven boste potrebovali le žogo Foto: Robert Collins / Unsplash

Kako se igrati Zajca ven?

Za igro Zajca ven potrebujete le žogo in večjo ravno površino. Žoga naj bo čimbolj mehka, saj tako udarec z njo ne bo boleč.
Najprej naj otroci z izštevanjem določijo 2 igralca, ki bosta žogo metala. Vsak od njiju se nato postavi na svojo stran igrišča, pri čemer morata biti obrnjena drug proti drugemu. Ostali igralci so “zajci”, ki se postavijo na sredino igrišča.
“Strelca” si nato začneta žogo podajati, pri čemer se trudita, da bi “zajce” zadela. Tisti “strelec”, ki mu to uspe, se z “zajcem” zamenja. Če “zajec” žogo ujame, se igra nadaljuje, konča pa se takrat, ko je čas za počitek.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!