fbpx

Villa Galla: prisrčna nastanitev v stari kamniti hiši v središču Splita

Foto: booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

V več kot tristoletni kamniti hišici, v srcu prekrasnega Splita, so lastniki uredili udobne sobe za popoln oddih v Dalmaciji – Villa Galla.

Villa Galla ponuja hotelsko udobje, a precej več intime. V sklopu namestitve je namreč urejenih le osem prostornih in udobnih sob z zasebnimi kopalnicami, ki lahko namestijo tudi velike zaključene družbe. V vili se namreč poleg osmih spalnic nahajata kar dve kuhinji, dve prostorni dnevni sobi in dve sončni terasi. Prav zaradi svoje velikosti pa je kot nalašč za ljudi, ki radi počitnikujejo v družbi prijateljev ali družine, pa vendar potrebujejo dovolj prostora, sploh če si zaželijo nekaj zasebnosti.

Stara dalmatinska hišica se nahaja v srcu prekrasnega Splita, le korak stran od Dioklecijanove palače, zato lahko ozke mestne uličice in bare obiščete kar med kratkim sprehodom. Zaradi debelih kamnitih zidov je temperatura tudi v poletnih dneh prijetna, prav tako pa vam mesto samo omogoča vrsto aktivnosti in znamenitosti.

Foto: Booking.com

Prekrasen pogled na živahen utrip mesta

Posebnost stare kamnite hišice, ki se lahko pohvali z več kot 300 leti, sta dve prostorni sončni terasi, kjer lahko gostje uživajo v jutranjem soncu in srebanju kave. Prav tako terasi nudita prekrasne pogled na živahen utrip v mestu. Tudi notranjost je zgodba zase. Vsak kos pohištva je skrbno izbran, vse v želji, da se gostje počutijo kar najbolj domače in udobno.

Filozofija vile je, da se gostje počutijo kot v hotelu, pa vendar s tem ohranijo precej več zasebnosti. Prav zato lahko v vsaki sobi pričakujete to, kar bi v hotelski. Velike kraljeve postelje, ki jih je mogoče razdeliti tudi na dve samostojni postelji, lahko namestijo do 23 oseb. Sploh pa vam v primeru večjega števila ljudi pripravijo še sobo v pritličju in jo spremenijo v spalnico.

Foto: booking.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!