fbpx

Virgin Hotels New York: hotel Richarda Bransona je utelešenje luksuza

Foto: booking.com

Virgin Hotels New York je eleganten in sodoben hotel v središču Manhattna, ki se ponaša z edinstvenim in eklektičnim dizajnom, ter barvitimi umetniškimi deli in trendovsko opremo.

V New Yorku je v zadnjih letih zrasel magičen hotel Virgin Hotels New York, ki je v lasti britanskega milijarderja Sir Richarda Bransona. Ogromen zastekljen hotel ima 460 soba, ki so razporejenev kar 49 nadstropij. Čeprav so s projektom začel že leta 2015, šele te dni dobiva svojo končno podobo.

Foto: Booking.com

Hotel se nahaja v središču New Yorka, v neposredni bližini Empire State Buildinga. Prav zavoljo tega podatka ima večina hotelskih sob odlične razglede na mestne znamenitosti, vključno s Kipom svobode in Chrysler Building. V četrtem nadstropju hotela se nahaja bazen, namenjen izključno hotelskim gostom, ki ga obdajajo visoki nebotičniki in znamenite stavbe. Brez dvoma eden najbolj ikoničnih razgledov na Manhattanu.

Virgin Hotels New York

39-nadstropni hotel nudi prostorne in razkošne sobe z najsodobnejšo tehnologijo. Predsobe so spremenjene v garderobe, skupaj s kozmetično mizico in so z drsnimi vrati ločene od spalnih prostorov. Kljub temu, kako velik je hotel, so skupni prostori topli in igrivi, njihovo srce pa predstavlja Everdene –restavracija s teraso, ki zavzema celotno tretje nadstropje hotela. Na tem, 4000 kvadratnih metrov velikem prostoru se lahko kopate v naravni svetlobi. Tu so fotelji, okrašeni s cvetjem, modre žametne zofe in škrlaten otroški klavir.

Sodobni ameriški meni v Everdenu je delo kuharja Freddyja Vargasa. Za zajtrk lahko izbirate med najokusnejšimi jedmi, s katerimi začnete dan. Od beljakove fritaje s špinačo, šitakami in kozjim sirom do kremastih umešanih jajc z burrato. Vaše brbončice razvajajo tudi ob večeji, v prihodnje pa naj bi v sklopu hotela odprli še eno vrhunsko restavracijo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.