fbpx

Virtualna trgovina – eksperiment ali trend?

Prva virtualna trgovina na svetu se nahaja v Koreji, za vstop pa je nujna oprema pametni telefon. Nakupovalni eksperiment ali prihodnost?

Poleg Korejcev imajo prste zraven tudi Britanci, saj gre za britanskega giganta Tesca, ki ima v lasti trgovino Homeplus na prometni seulski podzemni postaji, kjer se nahaja prva virtualna trgovina na svetu, ki zaenkrat velja za nakupovalni eksperiment, a zagotovo ima tovrsten koncept prihodnost (kot se zdi danes za vse s predznakom virtualno).

Vstop je torej dovoljen – ali bolje zapisano: smiselen le lastnikom pametnih telefonov, saj se v tej trgovini kupuje z naročanjem preko telefona. Kupci na svoje pametne telefone prenesejo aplikacijo in nakupujejo s tem, ko fotografirajo kodo na ”izdelkih”, ki so pravzaprav le fotografija na zaslonu.

Zaenkrat lahko kupcu izbirajo med 500 različnimi izdelki, ki zajemajo prehrano, elektroniko in pisarniško opremo. Je virtualna trgovina začasni eksperiment, ki prinaša trend prihodnosti? Nekateri pravijo da in drugi ne. Da, ker na poti v službo lahko nakupiš izdelke in ko se vrneš po delu domov, te nakup že čaka pred vrati (vse, kar je naročeno pred eno uro popoldne, se dostavi na dom še isti dan.) Ne, ker zaenkrat traja od pet do deset minut, da se nakupi pet izdelkov, kar je precej dlje, kot če nakupujemo fizično.

Za konec še en osebni ja, ker ni več bojazni pred nerodno in v naglici razbitimi steklenicami. In še bolj močan ne, ker je vendarle sem in tja lepo zavonjati sveže pečeni kruh in žemljico pojesti že po poti iz trgovine.

 

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!