Vodnar, portret znamenja: kaj jim je všeč, s kom so združljivi, pred čim bežijo

Zadnjič posodobljeno: :

Vodnar je pogosto obdarjen z bistrim umom in neprimerljivo inteligenco, ki pogosto meji na genija. So zelo intuitivni in imajo nenavaden pogled na stvari.

Za na videz hladno zunanjostjo je vodnar zelo občutljiv. Ekscentrični in nagnjeni k humanizmu, imajo dobro razvit uporniški duh in jih privlačijo vrednote, povezane s svobodo, enakostjo in pravičnostjo. Obožujejo vse vrste druženja in ne poznajo pomena besede “osamljenost”. V njihovi družbi vam ne bo nikoli dolgčas. Vodnar daje, ne da bi pričakoval kaj v zameno. Kljub temu pa ima pod to navidezno samozadostnostjo močno potrebo po priznanju.

Navdušeni so in zanimajo jih nenavadne stvari. Bolj so nagnjeni k duhovnosti kot k materializmu in iščejo kompleksna kozmična sporočila. To je znak, ki ima o vsem svoje mnenje, njegova prva želja pa je svoboda. Predvsem zato, da lahko sledijo svoji poti in razmišljanjem. To je znak, ki se lahko, ko gre do skrajnosti, zdi nerealen, ekscentričen in oddaljen od vsakdanjega življenja. Vodnar ima stabilne odnose in prijateljstva. To je znamenje z veliko notranjo močjo, pripravljeno iti v velike globine, nekoliko izmuzljivo.

Za na videz hladno zunanjostjo je vodnar zelo občutljiv.

Moč

Vodnar je znamenje, ki uživa v življenju, nikoli mu ni dolgčas in je čustveno stabilen. Išče nove ideje, ki jih z veseljem deli z drugimi. Biti v njihovi družbi je resnično užitek, saj vam zna pomagati pozabiti na žalost, črna razpoloženja in občutke šibkosti.

Slabosti

Vodnar je kljubovalen, živčen, ekscentričen in premalo zadržan. Njegova samozadostnost pogosto draži tiste, ki ga obkrožajo. Ne obotavlja se, ko skuša upravičiti svojo skrajnost, ta težnja je del njegovega vrtečega se uma in zavračanja družbenih norm.

Posebne lastnosti

Njihova iznajdljivost je včasih zelo presenetljiva, toda vodnarji so samostojni ljudje z večjo nagnjenostjo k pretiravanju in celo kaosu. Obožujejo naravo, ker predstavlja regeneracijo. Njihov najljubši cvet je orhideja, ki je podobna njim: tako zapletena, kot tudi graciozna.

Kariera

Na delu vodnar ceni svobodo v najširšem pomenu besede – svobodo tako misli, kot tudi delovanja. Še posebej bodo uspevali pri delu humanistične narave. Na splošno jih privlači vse, kar je povezano z novim. So zelo radovedni ter potrebujejo raznolikost in spremembe. Še posebej jih privlačijo inovativne in znanstvene tehnologije. So perfekcionisti in so pripravljeni storiti vse, da bi ohranili svojo avtonomijo. Lahko pokažejo tudi čustveno plat, zlasti v načinu reševanja konfliktov. So idealisti.

Še posebej bodo uspevali pri delu humanistične narave.

Moški in ženski predstavniki znaka

Ženske so zapletene in strastne, ko gre za ljubezen. So zelo sramežljive in včasih je videti, kot da se ne uspejo predati, zato delujejo neodvisno. Potrebuje veliko pozornosti in prostora, da lahko polnost svoje osebnosti delijo z drugimi, sicer se lahko popolnoma zaprejo.

Moški vodnar želi s svojim partnerjem doživeti odnos, poln občutkov. V svojem ljubezenskem, prijateljskem in družabnem življenju nenehno išče novosti. Njegova želja je izpolnitev na vseh področjih.

Ljubezen

Vodnar pogosto odkrito pokaže svoja čustva. Njihova samopodoba je lahko neprijetna, saj ti samozadostni posamezniki v resnici skrivajo zelo občutljivo plat. Niso ljubosumni, ampak v iskanju stabilnosti. Z odnosi pa se težko spopadajo in zato je treba njihovo zaupanje vedno znova pridobiti.

Spolnost

Vodnarji so vsekakor edinstveni ljubimci, nepredvidljivi in svobodni. S tem zračnim znakom nikoli ne bo dolgčas, saj združuje neodvisnost in potrebo po varnosti. To je znak, ki daje partnerju toliko svobode, kolikor je rabi sam.

So edinstveni ljubimci, nepredvidljivi in svobodni.

Še nekaj zanimivosti o vodnarju

Element: zrak
Moč: strpnost
Slabost: nestabilnost
Tip osebnosti: uporniški in radovedni
Ključna beseda: človeštvo
Fizična občutljivost: noge, pete
Barva: siva
Dragi kamen: safir
Kovina: svinec

Združljivi znaki
Oven
Dvojčka
Strelec

Manj združljivi znaki
Kozorog
Rak
Ribi

Znani ljudje, rojeni v znamenju vodnarja
Shakira
Justin Timberlake
James Dean
Wolfgang Amadeus Mozart
Jennifer Aniston
Robbie Williams

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!