fbpx

Tekaška prireditev: Volkswagen 20. Ljubljanski maraton – tekaški vrhunec leta 2015 že trka na vrata

Ljubljanski maraton, Franja med tekaškimi prireditvami v Sloveniji, bo letos upihnil že 20. svečko. Ker maraton ne pozna drugega kot rasti tudi letos kaj drugega kot rekordnega obiska tekačev ni pričakovati. Ti bodo ljubljanske ulice zopet preplavili 25. oktobra 2015. Tek na najdaljši razdalji bo drugič potekal v enem samem krogu, maraton (42 km) in polmaraton (21 km) pa bo pospremilo še nekaj drugih tekaških izpeljank, udeležite pa se ga lahko tudi na rolerjih ali z ročnimi kolesi handbike.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Ljubljana
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
Od 35€ dalje

Ljubljanski maraton velja za pravi praznik teka in če je bil lanski zgodovinski, je letošnji jubilejni. Praznuje namreč že 20 let. Ljubljana se bo v tekaško prestolnico spremenila 25. oktobra 2015, Volkswagen 20. Ljubljanski maraton bo ponudil železni repertoar, to sta maraton in polmaraton, ter druge mlajše teke na različnih razdaljah (rekreacijski tek na 10 km, Lumpi tek, osnovnošolski, srednješolski in promocijski tek ter FUN tek), če vam tek ne diši, pa to še ne pomeni, da se morate preseliti med gledalce, saj se lahko odločite za polmaraton na rolerjih ali handbike kolesih. Nekaj za vse generacije in okuse, torej. In čeprav je morda prepozno za resen dvig kondicije, je vedno prostora za izboljšave, ko gre za tehniko. V tem primeru vam toplo priporočamo, da se udeležite Salomonovega tedenskega CITYTRAIL tekaškega druženja in morebiti dopolnite svoje znanje teka ali le vzdržujete formo v prijetni družbi.

PREBERITE ŠE: Bliža se že 7. bienale vidnih sporočil Slovenije

Po Ljubljani se bo konec oktobra zopet vila reka ljudi.
Po Ljubljani se bo konec oktobra zopet vila reka ljudi.

Ljubljanski maraton je z nami že od leta 1996 in od tedaj pridno gradi na ugledu. Iz lokalnega dogodka je prerastel v mednarodno tekmovanje, ki iz leta v leto privablja bolj zveneča imena. Leta 2014 se ga je tako udeležilo izjemnih 22 tisoč tekačev, ki so prišli iz 40 različnih držav. Štartna pištola se bo tradicionalno sprožila na Slovenski cesti zadnjo oktobrsko nedeljo ob 10.30 uri, na maraton pa se lahko prijavite najkasneje do 30. septembra 2015. Lani sta zmagi na razdalji 42 km odšli v Kenijo, k Ishimaelu Bushendichiju (ta je s časom 2:08:25 izenačil rekord proge) in Janet Rono.

Dodatne Informacije

Kje:
Središče in okolica mesta Ljubljane

Kdaj:
Nedelja, 25. oktobra 2015 ob 10.30 uri

Prijava:
Prijave in plačila sprejemajo na spletni strani najkasneje do 30. 09. 2015.

Cena:
35-40 €

Več informacij:
vw-ljubljanskimaraton.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!