fbpx

Volkswagen Golf R 20 Years Edition: poslastica ob 20. obletnici Golfa R

Volkswagen Golf R 20 Years Edition; Foto: volkswagen-newsroom.com

Volkswagen Golf R 20 Years Edition obeležuje 20. obletnico, odkar je na cesto zapeljal prvi Golf R32. Posebna edicija bo dobila nekaj dodatne moči, za naročila pa bo na voljo zgolj leto dni.

Volkswagen Golf R 20 Years Edition predstavlja posebno izvedenko Golfa R, ki je dobila nekaj dodatne moči in komemorativno ʺokrasjeʺ. Minilo je 20 let, odkar je na cesto zapeljal prvi Golf R32, ki je bil hkrati prvi golf, ki je nosil oznako R. Posebna edicija bo za naročila na voljo v sredini leta 2022 in to le do polovice leta 2023.

Golf 20 Years Edition se lahko pohvali 2,0-litrskim turbinskim 4-valjnim motorjem, ki ima 333 konjskih moči (245 kW),v primerjavi z ʺnavadnoʺ različico Golfa R, ki ima 320 konjskih moči (235 kW). Različica 20 Years Edition je tako najmočnejši Golf (serijski), ki je kadarkoli pripeljal iz Volkswagnove tovarne.

Volkswagen Golf R 20 Years Edition; Foto: volkswagen-newsroom.com

Posebna edicija prinaša funkcijo Emotion Start, ki ob aktivaciji in zagonu ʺnavijeʺ motor na 2.500 obratov v minuti, za še agresivnejši zvok ʺhot-hatchaʺ. Oprema R-Performance je pri jubilejni seriji že del osnovne opreme, zajema pa strešni usmernik zraka, nadzor vektorjev navora in dodatna vozna načina Special in Drift. Posebno edicijo označujejo logotipi R na maski, blatnikih in prtljažnih vratih. Pokrovi ogledal so v modri barvi, če pa stranka naroči moder avtomobil, bodo ti pokrovi obarvani v črno barvo. Številka 20 se lahko prebere na B stebričku in v osvetljavi tal, ko odpremo vrata Golfa. 20-palčna platišča so na voljo v modro-črni kombinaciji ali pa v popolnoma črni barvi.

Volkswagen Golf R 20 Years Edition; Foto: volkswagen-newsroom.com

V notranjosti posebne edicije izstopajo športni sedeži, prevlečeni z usnjem Nappa, na katerih je opazen velik logotip R. Armaturna plošča in vrata so dekorirana z vstavki iz ogljikovih vlaken. Volkswagen je od prvega Golfa R32 iz leta 2002, pa do danes prodal že preko 260.000 modelov R.

Dodatne Informacije

volkswagen.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!