fbpx

Tvoje navade ti preprečujejo srečno zvezo!

Katere navade ti preprečujejo srečo v ljubezni?

Foto: Andrew Welch / Unsplash

Obstajajo resnice, ki jih ni lahko slišati, in ena izmed njih je, da lahko vaše navade in prepričanja vplivajo na to, da vam ne uspe imeti zdravega in srečnega odnosa.

Dokler imate nekaj od spodaj navedenih oblik vedenja, bo v odnosu vedno nastajal določen problem.

Toliko si želite razmerja, da ne izbirate, s kom ga boste začeli

V redu je, če si želite razmerja in nič ni narobe, če želite romantično ljubezen. Vsi smo živa bitja in potrebujemo takšno ljubezen. Ne počutite se krivega zaradi tega.

Po drugi strani pa ne glede na to, kako zelo si želite ljubezni, morate biti previdni, kateri osebi namenjate svoj čas. Seveda sprva redkokdo ve, kdo je dober zanj ali ne. Ko torej opazite kakšno problematično vedenje ali da vam nekaj ni všeč, nikoli ne pričakujte, da se bo to spremenilo ali še huje – da boste to spremenili. Če vam to vedenje predstavlja težavo, je najbolje, da izstopite iz razmerja, preden boste prizadeti.

via GIPHY

Nimate navade govoriti o svojih potrebah

Ko ste v razmerju, radi zadovoljite svojega partnerja, tako zelo, da popolnoma pozabite na svoje potrebe. Postavljate se v ozadje.

Nekateri ljudje imajo navado, da ne govorijo o svojih potrebah in pričakujejo, da bodo drugi lahko brali njihove misli. Vnaprej je mogoče pričakovati, da nekdo ve, kako se počutite, kaj mislite in kaj želite povedati.

Ne glede na to je vedno pomembno, da poveste, kaj hočete, kaj mislite, da je treba popraviti. In to ne velja samo za odnos, ampak za vse odnose, ki so za vas pomembni. Nič ne more nadomestiti dobre komunikacije.

via GIPHY

Pričakujete popoln odnos

Nihče ni popoln, zato je nemogoče imeti popolne odnose. Sami niste popolni, zato je nerealno pričakovati, da se vam bodo uresničile vse sanje o popolni zvezi. Seveda morate imeti svoje standarde, nekaj, kar vam je v razmerju zelo pomembno in čemur ne želite obupati.

Ampak, nikoli ne bo vse tako, kot ste si zamislili in boste morali pristati na določene kompromise, saj sta prava ljubezen in zdrav odnos pomembnejša od vaših fantazij. Pomislite, o čem bi se radi pogajali in kaj se lahko spremeni.

Ne marate svojega telesa

Ljubezen do sebe je osnova ljubezni do nekoga drugega, in če se v svojem telesu ne počutite dobro, se verjetno ne boste počutili udobno, s partnerjem in boste nenehno razmišljali o tem, kakšni ste, ali partner vidi vaše pomanjkljivosti.

via GIPHY

Ne boste se mogli sprostiti in vedno boste v krču. Dobra novica je, da je odnos do svojega telesa nekaj, na čemer lahko delate. Kakor koli izgledate – morate se imeti radi, in sprejmite dejstvo, da nikoli ne boste videti popolni.

Mislite, da je sreča cilj, ne pot

Vedno nekaj čakate – več prostega časa, boljšo plačo, drugo službo, telo, v katerem se boste bolje počutili in mislili, da boste srečni šele, ko vse to dosežete – tako nikoli ne boste srečni. Sreča ni cilj.

via GIPHY

Delati morate na tem, da se počutite srečni, tudi ko nimate vseh teh stvari, ker različne stvari, ki jih želite, niso odvisne samo od vas, ampak od različnih drugih dejavnikov, na katere nimate vpliva. Naredite, kar lahko, in počutili se boste srečni.

Vse te navade in prepričanja vam ne bodo preprečile le srečnega razmerja, ampak tudi srečnega življenja.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!