fbpx

Volvo XC40: prvi kompaktni SUV znamke Volvo

Volvo XC40: prvi kompaktni SUV znamke Volvo

V italijanskem Milanu so pri Volvo Cars predstavili model XC40, svoj prvi kompaktni športni terenec. Za švedskega proizvajalca avtomobilov je to zagotovo mejnik, saj bodo v svoj katalog dodali še tretjega športnega terenca, ki sodi tudi v povsem svoj segment. Volvo XC40 bo namreč prvi Volvo v razredu kompaktnih športnih terencev, ki je v tem trenutku najhitreje rastoči avtomobilski razred.

Po zaslugi tehnologij, ki jih najdemo tudi v vozilih serije 60 in 90, bo Volvo XC40 eden izmed najbolje opremljenih kompaktnih športnih terencev na trgu.


Varnostna in asistenčna oprema vključuje sisteme City Safety, Pilot Assist, sistem proti zapustitvi cestišča (Run-Off Road Protection and Mitigation) in Cross Traffic Alert s 360-stopinjsko kamero za lažje parkiranje. Volvo XC40 bo najprej na voljo z dvema motorjema – dizelskim D4 in štiricilindrskim bencinskim T5. Pozneje pa se jima bosta priključila tudi hibrid ter seveda povsem električna različica. XC40 bo tudi prvi Volvo, ki bo na voljo z novim 3-valjnim motorjem. XC40 ponuja tudi precej novosti pri shranjevanju. Prostor je izkoriščen še bolj premišljeno in učinkovito, saj so odlagalne površine še večje in bolj praktične. Predali v vratih in tleh so veliki, poleg tega pa je na voljo tudi poseben prostor za mobilni telefon, kjer je omogočeno brezžično polnjenje baterije.

“Z modelom XC40 prvič vstopamo v segment malih športnih terencev, kar znamki Volvo zagotavlja nove usmeritve,” pravi Håkan Samuelsson, predsednik uprave Volvo Cars. “To je svež, kreativen in mladosten član družine Volvo. Prav zato smo ga predstavili v Milanu, mladostno živahnem evropskem mestu, ki je tudi ena izmed globalnih metropol mode, umetnosti, oblikovanja in življenjskega sloga.”

Proizvodnja novega SUV-ja Volvo XC40 se v belgijskem Gentu začenja v mesecu novembru.

Galerija – Volvo XC40: prvi kompaktni SUV znamke Volvo

Dodatne Informacije

Več informacij:
volvocars.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!