fbpx

Vrača se serija Dosjeji X v originalni zasedbi

13 let po zadnji epizod Fox na male zaslone vrača kultno serijo Dosjeji X, vključno z FBI agentoma Mulderjem in Scully v originalni zasedbi (David Duchovny in Gillian Anderson), brez katerih serija, ki se je vrtela med leti 1993 in 2002, ne bi bila to kar je. Iz pokoja se sicer vrača le začasno, saj bodo posneli le eno sezono in sicer s šestimi epizodami.

Vračajo se Dosjeji X in z njima David Duchovny in Gillian Anderson kot Fox Mulder in Dana Scully, FBI agenta, ki sta se ukvarjala z nenavadnimi, bizarnimi primeri, za katerimi je velikokrat stal nadnaravni pojav. In ker se je svet v vmesnem času izpridil še nekoliko bolj, je čas, da se novih šestih primerov lotita tudi vlečna konja nanizanke, ki je števec epizod leta 2002 ustavila pri številki 202. Vlogi sta sicer oba glavna igralca izstrelili v hollywoodsko orbito, zasedba pa je bila po devetih sezonah bogatejša za 16 emmyjev.

PREBERITE ŠE: Entourage (Priskledniki) – filmski napovednik najbolj pričakovanega filma poletja (2015)

Mulder in Scully sta si popolno nasprotje. On verjame v nadnaravno, Scully pa je skeptična znanstvenica, ki išče tehtne dokaze.
Mulder in Scully sta si popolno nasprotje. On verjame v nadnaravno, Scully pa je skeptična znanstvenica, ki išče tehtne dokaze.

Dosjeji X so bili svetovni fenomen in še danes veljajo za eno najboj kultnih serij z izjemno gorečo bazo oboževalcev. Serije je med drugim odprla vrata številnim drugim nanizankam oz. nadaljevankam znanstvenofantastičnega žanra, kot so Fringe (Na robu znanosti), Grimm in Izgubljeni otok (Lost). The X-Files so bili nedvomno popkulturni velikan, ki je dobil svoj podaljšek tudi v dveh filmih, ki pa kritikov in velik del občinstva nista prepričala. S serijo se vrača tudi njen ”oče” in izvršni producent Chris Carter, na katerem zelniku je zrasla ideja o nanizanki, ki je s pilotno epizodo svojo pot med nesmrtne TV serije začela 10. septembra 1993. In če parafraziramo znameniti stavek ”Hočem verjeti”, hočemo verjeti , da bo tudi novih šest delov fenomenalnih. In kdaj se jih lahko nadejamo? Leta 2016, je pa možnost, da tudi še v tem letu. Jih tudi vi že nestrpno čakate?


Resnica je očitno še vedno tam zunaj.

Dodatne Informacije

Več o seriji:
sl.wikipedia.org

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.