fbpx

Vsakič, ko mu pošlješ sporočilo, se boš še bolj ranila

Foto: Carlos Arribas / Pexels

Veš, da je slab zate. Veš, da si v stresu ob vsaki napisani besedi, ki mu jo pošiljaš in ko pritisneš na gumb – pošlji. Ker veš, da ti verjetno niti ne bo odgovoril.

Srce ti močno razbija, vsakič, ko slišiš zvonjenje telefona. Nasmeh ti hitro izgine iz obraza, ko vidiš, da na njem ni izpisano njegovo ime.

Zakaj znova in znova doživljaš isto bolečino? Res verjameš, da se bo po tolikšnem času ignoriranja, kar naenkrat odločil, da ti bo odpisal?

Zakaj mu pošiljaš sporočila, če veš, da jih bo ignoriral? Zakaj se mučiš in si lažeš? Bi res odšla k njemu, da bi bila z njim nekaj ur in bi potem spet tavala v temi nekaj mesecev?

Vsakič, ko mu pošlješ sporočilo, se raniš. Lahko si rečeš, pa saj to je samo sporočilo in, ni konec sveta, če ga ignorira. Vendar veš, da lažeš sama sebi. Veš, koliko ti pomeni to preprosto sporočilo.

Veš, da se ne boš mogla osredotočiti na nič, dokler ti ne odgovori. Ko mine pet minut, se boš spraševala, ali ga je prebral ali nima časa. Ko mine deset minut, se boš spraševala, ali se je spet odločil, da ne bo odgovoril. Ko mine 30 minut, se boš začela sovražiti, ker si mu poslala sporočilo.

Postala boš negotova. Po mislih se ti bo pojavljalo tisoče vprašanj. Reci si stop. Reci sporočilom stop. V svoje življenje ne smeš spustiti oseb, zaradi katerih dvomiš o svoji vrednosti.

Ne čakaj na njegova sporočila. Foto: Andrea Piacquadio/Pexels

Ko te bo naslednjič zamikalo, da mu pošlješ sporočilo, razmisli o tem, kako bo nate vplival njegov odziv (ali pomanjkanje odziva).

Če vedno konča pogovore po dveh ali treh sporočilih, zaradi česar se počutiš, kot da si naredila nekaj narobe, ne bi smela zapravljati časa in energije za to osebo.

Če več tednov zapored ignorira tvoja sporočila, pozabi nanj, pozabi, da obstaja in izbriši njegova sporočila in telefonsko številko.

Če ti nameni le nekaj minut svojega časa in te potem spet ignorira, ni vreden tvojih misli. Pojdi naprej, ne oziraj se.

Vsakič, ko mu pošlješ sporočilo, čeprav veš, da v bistvu nima smisla, da mu ga pošiljaš – se raniš.

Ko čakaš na njegov odziv, mu s tem le daješ moč nad teboj.

Naredi si uslugo in odloži telefon. Izbriši njegovo telefonsko številko. Ali pa vsaj pošlji sporočilo nekomu, ki mu je mar zate.

Počakaj na moškega, ki mu boš pomenila ves svet, in ki ti bo odgovoril na vsako še tako nepomembno sporočilo. Prihrani ta sporočila zanj. On jih bo cenil in ti vrnil nasmeh na obraz.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!