Apartmaji Harmony: luksuz s šarmom stare kamnite hišice v Dubrovniku

Foto: booking.com

Dubrovnik je eno najlepših sredozemskih mest, ki v svojem jedru skriva številne luksuzne namestitve, med drugim tudi Apartmaje Harmony.

Dubrovniško obzidje je prava paša za oči, ki privablja turiste z vsega sveta. Ob sprehodu po obzidju se nam odpre razgled na mesto in bližnje otoke, na severni strani obzidja pa najdemo sloviti stolp Minčeta, pod njim pa eno najstarejših dubrovniških hišic, ki je dandanes preurejena v apartma – Harmony.

Da ne gre za še enega izmed običajnih apartmajev, obiskovalcu hitro postane jasno. Do glavnega trga sta zgolj dve minuti hoje, kljub temu pa je namestitev dovolj odmaknjena od vrveža, da lahko v miru uživate v počitnicah. Hišica, ki je preživela uničevalni potres davnega leta 1667 danes gosti goste z vsega sveta, njena zgodovina pa se zrcali tudi v okusni notranji opremi. Stare kamnite stene in sodobno pohištvo sta čudovita kombinacija za okrasitev prijetnega in toplega bivališča.

Pred vhodom je ljubka zasebna terasa od koder lahko opazujete utrip mesteca, osrednji prostor pa sestavljajo dnevna soba, jedilnica ter kuhinja. V hišici najdete kopico umetnin, dnevni prostor tako osvežuje družinska slika hrvaškega umetnika Draga Marina Cherine. V spalnici se nahaja po meri izdelana postelja iz smrekovega lesa, ki jo za umetniški vtis dopolnjuje Picassov plakat. Z ljubeznijo urejen apartma je opremljen z vsem, kar potrebujete za brezskrben oddih, zato je kot nalašč za počitnice v enem najlepših hrvaških obmorskih mest.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!