fbpx

Barvni trendi za leto 2022: napolnite svoj dom z mirom in sproščenostjo

Polepšajte svoj dom s pastelnimi toni zelene, modre in rožnate

Foto: Envato

Se sprašujete, kako polepšati svoj dom in mu pričarati novo podobo? Eden od načinov je gotovo, da prepleskate stene in tako sobe ovijete v povsem novo energijo. Katere odtenke pa za prihodnje mesece priporočajo strokovnjaki?

Seveda pri opremi doma ne priporočamo strogega sledenja trendom. Najpomembneje je namreč, da se doma dobro počutite, kar nekateri dosežejo v okolju z živimi, močnimi odtenki, ostali pa, ko so obdani z milimi pastelnimi toni. Vseeno smo se pozanimali, katere trende na področju barv v prihodnjih mesecih vidijo strokovnjaki za notranjo opremo. Pričakujemo lahko predvsem pastelne odtenke. Kako pa te odtenke vnesti v svoj dom in kako jih kombinirati?

1. Pastelno zelena

Nežni pastelni toni se čedalje bolj pojavljajo v svetu mode, zato ni nobeno presenečenje, da postajajo del trendov tudi, ko govorimo o notranji opremi. Obstaja celo rek, ki trdi, da tisto, kar vidite na modni pisti, konča na blazinah. In prav pastelno zelena je ena izmed trenutno najbolj popularnih barv, kar strokovnjaki pripisujejo temu, da ljudje sploh v zadnjem letu in kaosu, ki ga je prineslo, dajejo velik pomen notranjemu miru, ki naj bi ga prav ta odtenek vnesel v prostor.
Če je vas cilj predvsem umirjeno vzdušje, lahko ves prostor torej prebarvate v pastelno zeleno. Če pa si želite z barvami nekoliko eksperimentirati, lahko dodate še kontrastne temne tone, belo barvo ali pa sive tone, ki se s pastelno zeleno izvrstno ujemajo.

Foto: Mathias Adam / Unsplash

2. Pastelno modra

Mirno vzdušje vam bo prinesla tudi pastelno modra barva. Številne študije dokazujejo, da modra pozitivno vpliva tako na telesno kot tudi duševno zdravje. Hladne modre tone lahko obkrožite s toplejšimi belimi in sivimi in tako dosežete ravnovesje med svežino in domačnostjo. Moder in bel odtenka skupaj ustvarjata brezčasno kombinacijo, ki lahko polepša prav vsak dom. V modri sobi je lahko bele barve pohištvo, lahko pa še nekoliko eksperimentirate in dodate še nekaj kosov v črnih odtenkih.

Foto: Max Vakhtbovych / Pexels

3. Pastelno roza

Večina ljudi rožnate odtenke povezuje predvsem z otroško igrivostjo, pa tudi harmonijo in romantiko. Vendar pa temu ni nujno tako: z eksperimentiranjem lahko isti odtenek dobi več različnih pomenov. Zato pastelno roza kombinirajte z nevtralnimi odtenki in tako prostoru pričarajte zelo sodoben videz. S pastelno roza bo prostor poln svetlobe in sproščene energije.

Foto: Max Vakhtbovych / Pexels

Po zemeljskih tonih, ki so kraljevali v letošnjem letu, se trendi v prihodnjih mesecih torej nagibajo k barvni igrivosti, ki lahko polepša vzdušje prav vsakega domovanja.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.