Vulgaris Woodcut: slovensko minimalistično “poredno” pohištvo

Vulgaris Woodcut je serija unikatnih ("porednih") omaric in predalnikov, ki so plod sodelovanja med Nino Koželj ter Manco Kemperl. Pohištvo in pripadajoča uokvirjena grafika so v celoti narejeni ročno, iz slovenskega lesa.

Vulgaris Woodcut je umetniška kolekcija omaric in predalnikov, ki jo ustvarjata vizualna umetnica Nina Koželj ter diplomirana inženirka lesarstva in mizarka Manca Kemperl. Na voljo so štirje predalniki, in sicer Poželenje, ki tematizira krog življenja in naše želje; Lahko noč draga, ki prikazuje širjave sanj; Oprostite, prosim, ki z motivom dojk simbolizira sodobno Artemido; in O volkovih na hrbtu, ki kaže naše strahove in naš zagon.

Predalnik Oprostite, prosim
Predalnik Oprostite, prosim

Kolekcija pohištva Vulgaris je skrbno načrtovana v duhu sodobnega minimalizma, združenega s srednjeveško obrtjo, lesorezom. Predalnik in pripadajoča uokvirjena grafika sta v celoti narejena ročno, iz slovenskega lesa v lesnem ateljeju Vulgaris, v vsaki od omaric pa je približno sto ur dela.

Predalnik O volkovih na hrbtu
Predalnik O volkovih na hrbtu

Nina Koželj in Manca Kemperl sta se z umetniško kolekcijo Vulgaris prvič predstavili leta 2018 in doslej prejeli priznanje za top izdelek razstave Čar lesa (2018) v Cankarjevem domu ter Nagrado Top5 na Sejmu pohištva Ambient (2018) na Gospodarskem razstavišču. Oktobra letos sta prejeli nagrado Big SEE wood award 2019 v kategoriji interier in pohištvo.

Predalnik Lahko noč draga
Predalnik Lahko noč draga

Umetniške kose iz kolekcije Vulgaris si lahko do 4. novembra ogledate na razstavi Centra inovativnega podjetništva na Trgu republike 2, ki deluje pod okriljem NLB, vsak delavnik med 8. in 16. uro. Če bi želeli kose pohištva naročiti, se oglasite na vulgaris.wood@gmail.com, kjer vam bodo posredovali ceno in datum predvidene dostave.

Dodatne Informacije

Več informacij:
vulgariswoodcut.eu

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
20 najboljših puzzle sestavljank za odrasle, ki vas bodo zaposlile v času epidemije