fbpx

Katerih 6 čevljev moški enostavno NE BI SMELI nositi?

Katerih čevljev moški res ne bi smeli nositi in so en velik NE?

Tudi v moški modi obstaja veliko smernic o tem, kaj je privlačno in kaj zagotovo ni. Občasno spremljanje le-teh vam tako lahko prihrani zadrego in vas naredi privlačnejše. Za vas smo tokrat pripravili šest tipov obutve, ki je nikakor ne smete nositi, saj boste imeli v trenutku uničeno celotno podobo.

1. Japonke

Japonke? Ne!
Japonke? Ne!

Zakaj bi ob vseh lepih moških sandalih in natikačih, ki jih lahko obujete za na plažo ali pa za na sprehod na vroč poletni dan, izbrali ravno tangice za stopala? Ja, prav ste slišali, saj to dejansko so. Noga v njih nikakor ne stoji trdno, zato imamo po petih minutah nošenja umazane pete, med prsti pa nas začne po nekaj minutah boleti zaradi neudobne oblike. Prav tako pa ob hoji povzročajo tako nadležen zvok, da raje stojimo primeru, kot pa da se poslušamo še dodatno minuto.

2. Sandali in bele nogavice

Sandali in bele nogavice? Ne!
Sandali in bele nogavice? Ne!

Mislim, da dodatna razlaga ni potrebna, ampak kljub temu. Sandali in bele nogavice? Ali nogavice katerekoli barve? Prosim, ne. Skoraj nič ni videti slabše od grdih sandalov, razen tega, če so pod njimi še visoke nogavice. Zapomnimo si torej zlato pravilo: odprti čevlji se vedno nosijo na golo nogo. Sicer se lahko od dobrega videza kar poslovite.

3. “Kroksi”

"Kroksi"? Ne!
“Kroksi”? Ne!

Obutev, ki je s svojo udobnostjo prevzela svet, je hkrati povzročila množično zgražanje nad njenim videzom in nošnjo na javnih prostorih. Morda so »kroksi« res izredno udobni, ampak prosimo vas, da jih ne nosite izven vašega doma, saj so velik modni spodrsljaj.

4. Čevlji s krznom

Čevlji s krznom
Čevlji s krznom

Ne le, da je za takšne čevlje svoje življenje žrtvovala kosmata žival, ampak tudi videti so grozno. Kakršnikoli čevlji, ki imajo cofek ali karkoli dlakastega, ne bi smeli obstajati v moški modi. Kljub temu pa se prodajajo, zato le poskrbite, da ne boste kupec prav vi.

5. Čevlji s kvadratasto konico

Čevlji s kvadratasto konico? Ne!
Čevlji s kvadratasto konico? Ne!

Ni potrebno imeti veliko občutka za modo, da ugotovimo, da so takšni čevlji preprosto velik ne. Kljub temu pa se najdejo moški, ki mislijo, da so v njih videti dobro. Zakaj bi želeli, da vaša stopala dajejo vtis velikega, grdega kvadrat oziroma pravokotnika?

6. Umazani beli čevlji

Umazani beli čevlji? Ne!
Umazani beli čevlji? Ne!

Z belimi športnimi copati ni popolnoma nič narobe, če jih spremlja ustrezno oblačilo. Ker pa so svetli čevlji najbolj občutljivi na umazanijo, lahko iz belih kar naenkrat nastane barva, ki jo ne moremo v celoti definirati. Nekje med sivo, bež, rumeno, rjavo barvo, ki uniči vaš celotni vdeiz. Če nosite bele športne copate ali kakšne druge čevlje, zato poskrbite, da jih ohranjate čiste in sijoče.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!