fbpx

Wind Catcher: inovativna mobilna vetrna elektrarna

Foto: KiteX

Vetrna energija je skrit obnovljiv vir, ki ga vse prevečkrat spregledamo, čeprav je vir primerljiv s sončno energijo pa vetrne turbine niso uspele ujeti primerljivega trajnostnega trenda, kot sončne celice za pridobivanje električne energije. Dansko podjetje KiteX je predstavilo mobilno vetrno elektrarno, ki spreminja to prepričanje. Slednja lahko napaja vaš kamper ali vikend in proizvede do 600W energije.

Sama vetrna elektrarna tehta le 10 kilogramov tudi zaradi precej inovativne tehnologije generatorja energije ter uporabljenih modernih in ultralahkih materialov. Slednja posnema letalske turbine in tako prihrani kar 90 odstotkov teže. Postavimo pa jo lahko v pičlih 15 minutah. Bistvo te vetrne elektrarne je “plug and play” sistem poudarjajo razvijalci. Kar pomeni, da za izkoriščanje vetrne energije ne bo potrebno postati električar.

Model, ki lahko proizvede 600W zagotavlja dovolj energije za osebno električno opremo, polnjenje e-koles ali električnega orodja ali počasno vrenje vode. Vetrna turbina doseže polno moč že pri hitrosti vetra 7,5 m / s (17 mph).

Zagonsko podjetje s sedežem v Søborgu je preko kampanje Kickstarter praktično takoj presegel svoj cilj financiranja. In cena … za prve kupce in podpornike okoli 1000 evrov.

Dodatne Informacije

kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!