Women Interrupted: aplikacija, ki ugotavlja, kolikokrat moški med pogovor prekinejo žensko

Aplikacija Women Interrupted

Women Interrupted je še ena v vrsti rahlo bizarnih aplikacij, ki pa lahko naredi veliko dobrega. Meri namreč, kolikokrat moški med pogovorom prekine žensko. Če bi imela to aplikacijo Hillary Clinton med TV soočenji z Donaldom Trumpom, bi njen telefon verjetno pregorel.

Moški le redko priznajo, da ženskam skačejo v besed. Kako lahko preprečimo nekaj, česar se mnogi sploh ne zavedajo? Odgovor na to je mobilna aplikacija Women Interrupted. Ta s pomočjo mikrofona in prepoznavanja frekvence glasu prisluškuje pogovorom in ugotavlja, kolikrat so moški ženski skočili v besedo oz. jo prekinili.

PREBERITE ŠE: Smart Pet Bottle: odpiranje plastenke z aplikacijo


Aplikacija brazilskih razvijalcev, ki jo je navdihnila prav debata kandidatov za predsednika v ZDA, je kakopak namenjena izključno ženskam, čas predstavitve pa sovpada z mednarodnim dnevom žena. Na voljo je uporabnicam naprav iOS in Android. Razvijalci bodo rezultate združili in predstavili v okviru študije.

Galerija – aplikacija Women Interrupted:

Dodatne Informacije

Več informacij:
womaninterruptedapp.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Apple je izbral najboljše aplikacije leta 2020