fbpx

Workhorse W-15: prvi električni pick-up na svetu

Workhorse W-15

O električnem pogonu danes razmišlja pravzaprav vsak proizvajalec avtomobilov. In tudi zato se zdi logično, da se pojavi proizvajalec, ki je specializiran le za izdelavo pick-up vozil na električen pogon. Pozdravimo novo avtomobilsko znamko – Workhorse.

Workhorse Electric Pickup Truck je ekološka alternativa vašemu povprečnemu delovnemu vozilu oziroma pick-upu. Opremljen z baterijami Panasonic lahko iz električnih motorjev iztisne 460 konjskih moči, ki jih prenaša na vsa 4 kolesa (pogon 4 x 4). Tako od 0 do 100 km/h pospeši v pičlih 5,5 sekunde. Doseg baterije zadošča za nekaj čez 120 kilometrov, potem pa v akcijo stopi generator, ki proizvaja elektriko iz motorja za notranje zgorevanje.

Workhorse W-15 / Tvoje novo delovno vozilo - bo električno!
Workhorse W-15: vaše novo delovno vozilo bo električno!

Podobne tehnologije smo že videli v nekaterih avtomobilih, kot sta Fisker Karma in Chevy Volt (Opel Ampera). In zato se doseg tega avtomobila brez polnjenja poveča na več kot 380 kilometrov. Velika in močna baterija omogoča, da je tovornjak neke vrste velika akumulatorska postaja, na katero se lahko priključi različne delovne stroje. Zanimiva je tudi nosilnost avtomobila, ki prav nič ne zaostaja za podobnimi klasičnimi pick-upi in znaša dobro tono.


Kot se za električno vozilo spodobi v notranjosti kraljujejo vsi dobro znani asistenčni sistemi za voznika. Pričaka pa nas izjemno sodobno in minimalistično delovno okolje.

Galerija slik: Workhorse W-15

Dodatne Informacije

Več informacij:
workhorse.com

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.