fbpx

Xbox Series X: bo to res najzmogljivejša konzola na trgu?

Nekateri so že v nestrpnem pričakovanju letošnjega konca leta. Obetajo se nam kar dve igralni konzoli nove generacije, Xbox Series X in pa Playstation 5!

Praznični čas gre počasi h koncu, ljubitelji videoiger pa že vedo, kaj si bodo zaželeli ob koncu letošnjega leta. V pozni jeseni se bodo na trgu prikazale kar dve novi konzoli, Playstation 5 ter Xbox Series X. Prihod obeh je že potrjen, a več kot o samem videzu naprav pa ne vemo dosti. Se pa šušlja, da zna biti nova konzola “hladilnik”, kot so videz konzole Xbox Series X označili uporabniki interneta, izredno zmogljiva. Mogoče še za odtenek zmogljivejša kot pa so Sonyjeve rešitve.

O tem je seveda še prezgodaj govoriti, sploh pa je iz zgodovine mogoče videti, da sta si konzoli obeh podjetij bili vedno enakovredni. Kaj se torej pričakuje od novega Xboxa Series X? To bo zagotovo ultimativna igralna konzola za 4K televizorje,  ne bi se čudili podpori 8K, vsaj za filme. Njen dizajn in ime sta resda malce nenavadna, saj se zaradi velikosti zdaj ne bo tako lepo zlila z ostalimi napravami ob televizorju. A takšen je davek za zmogljivejše komponente, ki jih je potrebno tudi bolj učinkovito hladiti.

Nova konzola bo verjetno spet prišla v dveh različicah: z vhodom za ploščke ter brez njega.
Nova konzola bo verjetno spet prišla v dveh različicah: z vhodom za ploščke ter brez njega.

Lahko jo bomo položili pokončno ali ležeče, še vedno pa bo ponujala tudi vhod za ploščke. Temu primerna bo tudi kompatibilnost starih iger, vse tja do konzole Xbox 360. Igralna izkušnja bo obogatena z tehnologijo “ray-tracing“, igre pa bomo igrali tako prek oblaka kot na računalniku z sistemom Windows 10. Nadgradnje bo deležen tudi nov brezžični kontroler.

Microsoft zagotovo veliko stavi na novi Xbox, saj na papirju zveni kot igralcu resnično prijazen ekosistem. Bodo pa še vedno o nakupu največ odločali ekskluzivni naslovi. Xbox zaenkrat napoveduje le igro Hellblade II.

Dodatne Informacije

Več informacij:
xbox.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!