fbpx

Xiaomi 12 Pro: najhitrejše polnjenje pametnega telefona na svetu

Zadnjič posodobljeno: :

Jan Macarol, urednik spletnega medija citymagazine.si, poznavalec novih tehnologij in vplivnež, je imel priložnost preizkusiti novi pametni telefon Xiaomi 12 Pro. Poleg odlične kamere, je njegovo pozornost najbolj pritegnila hitrost polnjenja naprave.

V specifikacijah proizvajalec namreč obljublja, da se baterija Xiaomi 12 Pro napolni v celoti v pičlih 18 minutah. “To se sliši zelo ambiciozno, in priznam, da sem kar malo podvomil v to sposobnost. In jaz ne bi bil jaz – če ne bi tega tudi dejansko stestiral,” pove Jan.

Polnjenje naslednje generacije

Da lahko serija Xiaomi 12 zagotavlja nemoteno uporabo ves dan, se naprave ponašajo s hitrostjo in varnostjo polnjenja nove generacije. Xiaomi 12 Pro ima polnilnik Xiaomi HyperCharge z neverjetno močjo 120 W. Izjemno zmogljiva 4.600 mAh baterija je v načinu Boost popolnoma napolnjena v samo 18 minutah. Xiaomi 12 Pro ponuja zmogljivost polnjenja naslednje generacije, ki gre v korak z zahtevami uporabnikov.

“Ker je pametni telefon moje delovno orodje, kamera in hkrati naprava za spremljanje pretočnih vsebin in tudi občasno igranje igric, mi je zelo pomembno, da baterija sledi mojim potrebam. Celodnevna uporaba telefona seveda pomeni tudi hitro praznenje baterije, ki jo običajno uspem le delno napolnit preden že hitim na druge opravke. To pa za življenjsko baterijo pametnega telefona nikakor ni dobro. In tukaj je Xiaomi naredil korak naprej, saj je Xiaomi 12 Pro dejansko dokazal, da se baterija od 0 – 100 % napolni v obljubljenem času.”

Video test hitrega polnjenja

Kaj v sebi skriva serija Xiaomi 12?

Poleg impresivne strojne opreme, gresta telefona iz serije 12, Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 korak naprej tudi, ko gre za Xiaomijeve patentirane algoritme umetne inteligence. Te inovacije uporabnikom olajšajo delo, saj posnamejo vsak trenutek v njegovi popolnosti, tudi pri šibki svetlobi ali premikajočih se motivih. Xiaomi ProFocus inteligentno identificira in sledi objektom ter preprečuje zamegljene ali neizostrene posnetke premikajočih se ali zastrtih predmetov.

Novosti vključujejo tudi zmogljivosti samodejnega ostrenja oči in zaznavanja obraza. Ultra Night Video uporablja Xiaomijeve patentirane algoritme za snemanje videa tudi pri izjemno šibki svetlobi, kar pomeni, da so razpoloženjski posnetki bolj jasni kot kdaj koli prej. Način AI Cinema, ki je na voljo na vseh treh napravah, z enim samim dotikom ponuja številne ustvarjalne možnosti za urejanje videoposnetkov, kot so načini Parallel World, Freeze Frame Video in Magic Zoom

Funkcija SOUND BY Harmon Kardon

Nobena kinematografska izkušnja ni zares popolna brez profesionalnega zvoka. Serija Xiaomi 12 ima funkcijo SOUND BY Harmon Kardon in ustvarja impresivno zvočno izkušnjo, ki jo poganja tehnologija Dolby Atmos®. Ta zagotavlja prostorski zvok z osupljivimi podrobnostmi, jasnostjo in realizmom za popolno zabavo. Zvočniki quad Xiaomi 12 Pro – v obliki dveh visokotoncev in dveh nizkotoncev – zagotavljajo jasne podrobnosti in pokrivajo osupljiv obseg zvoka. Xiaomi 12 in Xiaomi 12X zagotavljata uravnotežen stereo zvok, ki je idealen za poglobljeno igranje iger ali predvajanje videa.

Vmesnik MIUI 13

Za dodatno optimizacijo osnovne uporabniške izkušnje serija Xiaomi 12 vključuje vmesnik MIUI 13, ki je bil globalno predstavljen v začetku letošnjega leta. Posodobitev vključuje hitrejše shranjevanje, večjo učinkovitost procesa v ozadju, pametnejšo obdelavo in daljšo življenjsko dobo baterije. Nove funkcije vključujejo Xiaomijevo patentirano tekoče shranjevanje (Liquid Storage), razpršen pomnilnik (Atomized Memory), usmerjene algoritme (Focused Algorithms) in pametno ravnovesje (Smart Balance).

Darilo ob nakupu novega telefona Xiaomi 12

Od 1. do 10. aprila 2022 ob nakupu telefona Xiaomi 12 Pro in Xiaomi 12 dobite uro Xiaomi S1 Watch Active. Nakup telefona Xiaomi 12X pa vam do 10. aprila prinese slušalke Xiaomi Buds 3.

Dodatne Informacije

mi-store.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!