fbpx

XING Mobility Miss R bo prvi superelektrični avtomobil na svetu

XING Mobility Miss R

XING Mobility je tajvansko zagonsko podjetje, ki izdeluje baterijske pakete. Lotili so se tudi izdelave superšportnega avtomobila. Miss R bo imela kar megavat moči in namerava postati prvi superelektrični avtomobil na svetu, ki bo imel tako cestne kot "off-road" zmogljivosti.

Ogromna moč enega megavata oziroma 1.341 konjskih moči prihaja iz štirih samostojnih elektromotorjev, ki se skrivajo v vsakem kolesu. Miss R lahko od 0 do 100 km/h pospeši v 1,8 sekunde, od 0 do 200 km/h pa potrebuje le 5,1 sekunde. Najvišja hitrost je 270 km/h, kar je precej manj od Teslinega Roadsterja, ki naj bi dosegel čez 400 km/h, zato bo še zanimivo opazovati bitko med tem dvema znamkama. XING Mobility ne navaja, koliko dosega ima Miss R, pravijo pa, da je njene baterije možno zamenjati v zgolj petih minutah in nato že lahko nadaljujemo svoje potovanje.

Baterije je podjetje razvilo samo in se jih lahko sestavlja kot  kocke Lego. 98 sestavljivih modulov vsebuje po 42 litij-ionskih celic, kar pomeni, da ima Miss R 4.116 baterijskih celic. Za tak sistem baterij se zanima že več podjetij in prav možno je, da jih bomo videli še v katerem drugem električnem avtomobilu. XING Mobility namerava predstaviti Miss R v letu 2018, ko bo popolnoma nared. Omejena serija 20 vozil bo na voljo v letu 2019, za enega pa bo treba odšteti milijon ameriških dolarjev.

PREBERITE ŠE: TESLA ROADSTER: PRESENEČENJE, KI GA NIHČE NI PRIČAKOVAL

Galerija slik: XING Mobility Miss R

Dodatne Informacije

Več infromacij:
xingmobility.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!