XING Mobility Miss R bo prvi superelektrični avtomobil na svetu

XING Mobility Miss R

XING Mobility je tajvansko zagonsko podjetje, ki izdeluje baterijske pakete. Lotili so se tudi izdelave superšportnega avtomobila. Miss R bo imela kar megavat moči in namerava postati prvi superelektrični avtomobil na svetu, ki bo imel tako cestne kot "off-road" zmogljivosti.

Ogromna moč enega megavata oziroma 1.341 konjskih moči prihaja iz štirih samostojnih elektromotorjev, ki se skrivajo v vsakem kolesu. Miss R lahko od 0 do 100 km/h pospeši v 1,8 sekunde, od 0 do 200 km/h pa potrebuje le 5,1 sekunde. Najvišja hitrost je 270 km/h, kar je precej manj od Teslinega Roadsterja, ki naj bi dosegel čez 400 km/h, zato bo še zanimivo opazovati bitko med tem dvema znamkama. XING Mobility ne navaja, koliko dosega ima Miss R, pravijo pa, da je njene baterije možno zamenjati v zgolj petih minutah in nato že lahko nadaljujemo svoje potovanje.

Baterije je podjetje razvilo samo in se jih lahko sestavlja kot  kocke Lego. 98 sestavljivih modulov vsebuje po 42 litij-ionskih celic, kar pomeni, da ima Miss R 4.116 baterijskih celic. Za tak sistem baterij se zanima že več podjetij in prav možno je, da jih bomo videli še v katerem drugem električnem avtomobilu. XING Mobility namerava predstaviti Miss R v letu 2018, ko bo popolnoma nared. Omejena serija 20 vozil bo na voljo v letu 2019, za enega pa bo treba odšteti milijon ameriških dolarjev.

PREBERITE ŠE: TESLA ROADSTER: PRESENEČENJE, KI GA NIHČE NI PRIČAKOVAL

Galerija slik: XING Mobility Miss R

Dodatne Informacije

Več infromacij:
xingmobility.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ford Maverick: praktičen, uporaben, kompakten, a žal ne za nas