Yamaha MOTOROiD: motorno kolo, kot ga še niste videli

Tokijski avtomobilski šov je kot nalašč za predstavitev novih modelov in dosežkov v avtomobilski in motoindustriji. Yamaha bo predstavila konceptni motocikel MOTOROiD, ki s pomočjo umetne inteligence sodeluje s svojim voznikom. In ne samo to, že sama oblika je tako futuristična, da si še ustvarjalci znanstvene fantastike ne bi mogli izmisliti česa takega.

Yamahin MOTOROiD koncept ponuja pogled v prihodnost, kjer bo pametna tehnologija človeku olajšala delo in življenje. Pri Yamahi želijo vozniku ponuditi “kando”, kar v japonskem jeziku pomeni koncept globokega duhovnega navdiha in zadovoljstva. MOTOROiD je s pomočjo umetne inteligence sposoben prepoznati voznika in se do njega vesti kot živo bitje. Na sliki je razvidno, da koncept poganja električna energija, ki je shranjena v valjastih posodah pod motorjem. Baterije še poudarijo športno naravnano podobo motocikla. Z izdelavo takih prototipnih projektov namerava Yamaha v svoje motocikle uvesti tudi veliko inovativne tehnologije.

PREBERITE ŠE: HONDIN NOVI E-MOTOCIKEL STOJI KAR SAM!

Galerija slik: Yamaha MOTOROiD

Dodatne Informacije

Več informacij:
yamaha-motor.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
GiroCarShare – Najemi moje vozilo, spremeni svoje ravnanje in ohrani naš planet