Your Timeline: Google Zemljevidi vam omogočajo, da greste po svojih preteklih stopinjah

Z Google Zemljevidi lahko zdaj obujate tudi spomine na pretekla potepanja.

Saj veste, da Google sledi vsakemu vašemu koraku in hrani vso zgodovino vaših lokacij. Seveda le, če ste mu pošiljanje lokacije dovolili. Zdaj lahko poleg Velikega brata do teh podatkov dostopate tudi sami in tako na Google Zemljevidih podoživite svoja pretekla potepanja. Funkcija se skriva pod imenom ''Your Timeline'' (Časovnica), kjer lahko preverite kje ste bili na določen dan, mesec in leto.

Google sledi vsakemu vašemu gibu. A le na vašo željo in sicer z vklopom zgodovine lokacij, ki mu mogoča prikazovanje uporabnih informacij glede na to, kje ste bili z napravami v katerih ste prijavljeni v Google račun.

Z Google Zemljevidi lahko zdaj obujate tudi spomine na pretekla potepanja.
Z Google Zemljevidi lahko zdaj obujate tudi spomine na pretekla potepanja.

Zdaj spletni velikan teh podatkov ne drži več le zase (no, resnica je, da so ti podatki že bilo dostopni, a ne tako privlačno zapakirani), saj vam funkcija ”Your Timeline” (Časovnica) omogoča, da obiščete vse vaše pretekle lokacije. Seveda ob izpolnjenih pogojih, ki smo jih malo prej navedli. Sicer pa tudi Google tava v temi, pa naj se to še tako čudno sliši.

PREBERITE ŠE: Google Earth: Najbolj osupljivi zračni posnetki Zemlje, ki so jih v desetih letih za posneli sateliti

Zdaj pa brž ”razgrnite” Google Zemljevid in preverite, kje ste bili 25. julija 2013.

Dodatne Informacije

Več informacij:
google-latlong.blogspot.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!