fbpx

Dino Park – Dino Universe – prvi park z dinozavri v Sloveniji

V neposredni bližini Bleda, v vasi Mišače na desnem bregu Save, se razprostira dežela Dino Universe, tematski park, ki nas popelje skozi zgodovino vesolja, našega planeta in nas samih. Na skoraj hektarju razstavnega prostora v čudoviti naravi, lahko občudujemo model našega osončja, se sprehodimo skozi Jurski park mimo dinozavrov v naravni velikosti, se fotografiramo zraven kipov Moe z Velikonočnih otokov ter razmišljamo o starodavnih civilizacijah ob Egipčanskih piramidah in Stonehengeu. P.s.: Pri njih najdemo verjetno največjega Tirexa v Evropi.

Vodilo Dino Parka je na zanimiv in zabaven, a strokoven in poučen način približati vsebino tako najmlajšim kot tudi starejšim. Želijo si, da bi se obiskovalci radi vračali, saj je koncept zasnovan tako, da bodo vsakih nekaj tednov dodali novo tematiko in tako poskrbeli za novo doživetje.

PREBERITE ŠE: Brands of Friends: Veliko več kot trgovina lokalne obrti in oblikovanja

V Dino Parku se lahko fotografiramo tudi zraven kipov Moe z Velikonočnih otokov.
V Dino Parku se lahko fotografiramo tudi zraven kipov Moe z Velikonočnih otokov.

Posebnost in prepoznavnost njihovih eksponatov je v tem, da so v celoti plod lastnega razvoja in so izdelani unikatno pri njih. Imajo namreč več kot desetletne izkušnje z izdelavo scenografije in scenskih pripomočkov za film in televizijo ter ustvarjajo tudi po naročilu za druge.

Park je zasnovan z namenom izobraževanja in omogoča, da v njem s svojimi otroci preživimo kvaliteten čas in jim pomagamo pri učenju na zabaven način, prilagojen pa je tudi šolskim skupinam.

Delovni čas: 1.maj – 1. oktober, vsak dan od 10. do 18. ure

Dodatne Informacije

Več informacij:
dinopark.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.