fbpx

Europa-Park in Legoland: nepozabno doživetje za ljubitelje adrenalina in kock Lego

Zabaviščni parki iz vsakega od nas izvabijo radost in dobro voljo, ne glede na to ali smo še vedno otroci ali pa ostajamo otroci po srcu. V Sloveniji se z zabaviščnimi parki ravno ne moremo pohvaliti, kar pa je več kot dober razlog, da pogledamo izven svojih meja.

Odlična destinacija za zabave željnih popotnikov je prav gotovo Nemčija, saj se ponaša s številnimi tematskimi parki, ki so primerni za vikend izlete. Tokrat bomo predstavili dva največja, in sicer Europa-Park ter Legoland.

Europa-Park: največji zabaviščni park Nemčije

V priljubljenem nemškem tematskem parku se konec maja 2019 odpira nov doživljajski hotel Krønasår, ki pravzaprav spominja na naravoslovni muzej. Ljubitelje doživetij in radovedneže, ki jih zanima znanost, čaka nepozabna pustolovščina. Že ob prihodu v hotel jih namreč pričaka mistični in mogočni skelet morske kače Svalgur. V dih jemajočem nordijskem ambientu je za pustolovske sanje na voljo 1300 postelj v 276 udobnih tematskih sobah za velike in male, ki pa se lahko odločijo tudi za najem suite v velikosti 92 m2.

V letošnji sezoni se lahko obiskovalci poleg številnih veselijo tudi filma „Mission Astronaut” v 360-stopinjskem pogledu, ki omogoča spektakularen vpogled v raziskovanje vesolje. V filmu astronavta Alexander Gerst in Thomas Pesquet pripovedujeta o pripravah na dolgo potovanje, vi pa se boste med ogledom počutili, kot da ste na poti tja tudi sami.

24. maja se odpira pisan skandinavski svet s številnimi kulinaričnimi ponudbami in možnostmi za nakupovanje. Severnjaki vas bodo navdušili s pisanimi fasadami, restavracijo na fjordu, okrepčevalnico in stojnico s sladoledom, pa tudi trgovini “Sportsbutikk” in “Snorri’s Varehus”, Nizozemci pa od 12. julija pripravljajo zabavo in doživljajske filme za najmlajše. Francosko tematsko področje ponuja možnost zabave na kar dve atrakcijah naenkrat: izbirate lahko med klasično vožnjo s hitrim vlakcem in napeto vožnjo na vrtiljaku CanCan Coaster ali pa inovativnim doživetjem virtualne resničnosti in futurističnim izletom z vlakcem Eurosat Coastiality. Podobna dogodivščina je na voljo tudi na avstrijskem tematskem področju, kjer se obiskovalci zabavajo s slonjimi liki in priljubljenim komedijantom in umetnikom Ottom Waalkesom na divji vožnji skozi Vzhodno Frizijo.

LEGOLAND® Deutschland Resort

V bavarskem Günzburgu se nahaja zabaviščni park LEGOLAND®, eden izmed najbolj obiskanih zabaviščnih parkov v počitniški deželi Nemčiji. LEGOLAND® vas pričakuje z več kot 60 atrakcijami, 10 tematskimi parki in 56 milijoni barvitih lego kock, kjer lahko tudi sami pokukate v svet svojih LEGO junakov, pa tudi s številnimi novimi atrakcijami. Obiskovalce navdušujeta vrtiljak LEGO® Virtual Reality Coaster, ki vas popelje v nove dimenzije vožnje, na področju Minilanda pa so voljo galaktične novosti iz LEGO Star WarsTM iz več kot 25 milijonov lego kock. Podajte se na razburljivo vožnjo z vlakcem smrti, na potep po Evropi ali v skrivnostno, potopljeno mesto Atlantida! V tematskem parku LEGO® NINJAGO® WORLD, se lahko vsi mali in veliki junaki podajo na edinstveno interaktivno 4D pustolovščino »LEGO NINJAGO The Ride« ter kopico drugih zabavnih ninja avantur.

V letošnjem letu pa zabaviščni park, ki se nahaja na pol poti med Münchnom in Stuttgartom, vabi tudi v najnovejši 10. tematski park, kraljestvo Faraonov, kjer se obiskovalci lahko podajo na lov za interaktivnim zakladom. LEGOLAND® počitniška vas pa bo v času vašega obiska poskrbela za prijetna bivanja in miren spanec – npr. v zmajskem dvorcu ali pa v prav posebnih lesenih camping sodih.

Nemška turistična organizacija vam v sodelovanju z zabaviščnim parkom LEGOLAND® omogoča nakup cenejših vstopnic na spletu legoland.de.

DZT_Kooperation_Institution_DinA4_unten_oben_BMWI_SL

Dodatne Informacije

Več informacij na:
europapark.de
legoland.de

Vsebino omogoča Nemška turistična organizacija.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!