fbpx

Za ljubitelje vesolja: LEGO in NASA razvila 864-delni set Mednarodne vesoljske postaje

LEGO je predstavil nov igralni set Mednarodne vesoljske postaje, ki resnično navduši. Ikonični izdelovalec igrač se je pri ustvarjanju nove igrače posvetoval z vladno agencijo NASA, in tako je nastal 864-delni komplet, ki vključuje model orbitalne platforme in miniaturno vesoljsko vozilo.

Realistični igralni komplet, ki meri v višino 20 cm, v dolžino 31 cm in v širino 49 cm, ima nameščeno robotsko roko Canadarm2, dve vrtljivi stikališči in osem nastavljivih sončnih panelov. S tem želijo prikazati zapleteno konstrukcijo prave vesoljske postaje, ki kroži nad Zemljo 16-krat na dan. Vsebuje 864 kosov in vključuje vesoljsko raketo NASA s tremi miniaturnimi tovornimi vesoljskimi plovili in dvema mikrofigurama astronavtov. Priložena je tudi ilustrirana knjižica z navodili na 148 straneh, polna zanimivih dejstev in informacij o Mednarodni vesoljski postaji in oboževalcu kock LEGO, Christophu Rugeu, ki je ustvaril izvirno zasnovo za set.

Mednarodna vesoljska postaja kot jo vidi LEGO
Mednarodna vesoljska postaja, kot jo vidi LEGO.

Ruge je prvotno zasnovo Mednarodne vesoljske postaje poslal prek platforme LEGO Ideas, ki oboževalcem ponuja možnost, da predložijo svoje ideje. Njihovi koncepti lahko tako zaživijo s pomočjo glavnih oblikovalcev LEGO, pozneje pa so udeleženi tudi pri dobičku. Platforma je do zdaj izvedla že kar nekaj idej svojih oboževalcev, na primer družino Kremenčkovih, parnik Willie ter celo legendarne Prijatelje in njihov Central Perk.


Novi igralni set LEGO Mednarodna vesoljska postaja bo na voljo v trgovinah in na spletu na lego.com od 1. februarja 2020.

Galerija: Mednarodna vesoljska postaja LEGO

Dodatne Informacije

Več informacij:
lego.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!