Za to imajo tehten razlog: zvezdnice, ki so se odločile, da ne bodo imele otrok

Za to imajo tehten razlog: zvezdnice, ki so se odločile, da ne bodo imele otrok

Strpnost in spoštovanje drugih ljudi je pomembna tema v sodobni družbi, a ljudje še kar verjamejo, da so ljudje brez otrok “nepopolni”, ker jim nekaj manjka in imajo posledično do njih zaničevalen odnos – razmislite, da ljudje stojijo za svojimi odločitvami in imajo zanj tehten razlog!

Ljudje brez otrok so v sodobni družbi pogosto tarča obrekovanja, saj družba ne odobrava njihovih odločitev, misleč, da je reprodukcija zakon, ki mu mora slediti vsak Zemljan. In zvezdnice so v tem primeru veliko bolj na udaru, saj družba verjame, da imajo dovolj sredstev, da bi vzgajale otroke v zdravem okolju.

Za nekatere ljudi, zvezdnice, otrok ni zagotovilo za srečo in so se zavestno odločile, da se ne bodo preizkusile v vlogi staršev. Kar bi morali vsi spoštovati! Morda vas bodo razlogi zvezdnic, ki so se odločile, da ne bodo imele otrok, naučili, da imajo vsi pravico do življenja in izbire.

Zvezdnice, ki so se odločile, da ne bodo imele otrok …

Cameron Diaz

46-letna Cameron Diaz je v intervjujih že nekajkrat povedala, da je osredotočena na svojo kariero. Že od leta 2015 je poročena, a tudi danes se ne želi preizkusiti v vlogi matere. Cameron verjame, da se ženske bojijo povedati, da ne želijo imeti otrok, ker jih je strah, kaj bo rekla družba. A ona se s tem ne obremenjuje, saj pravi, da je njeno življenje čudovito, ker nima otrok.

Dita von Teese

Dita von Teese pravi, da nima otrok zaradi tega, ker obožuje svoje delo in telo preveč, da bi se žrtovala. Tudi moški, s katerimi je bila v razmerju, niso želeli imeti potomcev. V intrvjuju je nekoč povedala, da je mislila, da se bo 28 leta poročila in upokojila, a je njena kariera le še cvetela. “Če bom nekoč noseča, bom verjetno spremenila svoja stališča, če se to ne zgodi, pa se ne bo počutila kot nepopolna ženska.”

Oprah Winfrey

Priljubljena televizijska voditeljica in aktivistka Oprah Winfrey ni nikoli razmišljala o otrocih. Pravi, da so vsi njeni prijatelji sanjali o potomcih, a sebe je vedno videla kot aktivistko, ki bo dobro počela za druge ljudi. Oprah je bila posiljena kot dekle, a je njen otrok umrl kmalu po porodu. Danes pravi, da ne želi imeti otrok in da ne obžaluje svoje odločitve.

Marisa Tomei

Četudi je Marisa Tomei imela nekaj romantičnih razmerij, se nikoli ni poročila in nima otrok. Pravi, da je motijo vprašanja, povezana z rojevanjem, češ da ljudje mislijo, da je z njo nekaj narobe. Kot pravi, ni zagovornica zakona kot institucije in ne razume, zakaj ljudje mislijo, da ženska mora imeti otroke, da bi se počutila popolno.

Renée Zellweger

Renée Zellweger ni nikoli skrivala dejstva, da otroci niso smisel njenega življenja. Kot pravi, ji je pomembnejše, da počne stvari, ki je veselijo in skrbi zase. Materinstvo ni nikoli bila njena želja, saj uživa v sadovih življenja, vsak dan, vsako minuto, in nič drugega ne šteje.

Kim Cattrall

Igralka iz serije Seks v mestu je izjemno podobna svojemu liku Samanthi – trikrat se je poročila in obupala nad idejo, da bo imela otroka, ko je dopolnila 30 let. V tem času ni hodila z ustreznim moškim, ki bi lahko bil oče njenih otrok. Pravi, da ima rada otroke, a le za kratek čas. Sprva se ji zdijo zabavni in srčkani, nato ji zadajo glavobol.

Anastacia

Glasbenica sicer redko deli utrinke iz svojega življenja z javnostjo, a je odprta, kar se tiče pogovorov o raku dojk, ki ga je premagala že dvakrat. Dejstvo, da se je borila z bolezijo, jo je odvrnilo od tega, da bi imela otroke. Ni razmišljala niti o posvojitvi. Bolezen jo je spodbudila, da še močneje vzljubi svoje delo.

Famke Janssen

Igralka, ki je svojo slavo dosegla v filmi X-Men, pravi, da otroci niso zagotovilo za srečo. Ugotovila je, da ne želi imeti otrok, saj ima psa. Zanjo je dovolj, da zanj skrbi, saj se počuti, kot da bi bila mati. “Zakaj bi imela še enega otroka?”

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!