Začasni tatu, ki nam pove, koliko alkohola imamo v krvi

Začasni tatu, ki je tudi alkotester.

Raziskovalci kalifornijske univerze so razvili poseben začasen tatu, ki ni podoben ničemur, kar ste do zdaj videli. A ne v oblikovnem smislu, saj se na videz ne razlikuje od naše klasične predstave o tatujih. A v nasprotju z drugimi nam pove, koliko alkohola imamo v krvi. Na začasni tatu je namreč pričvrščena elektronska plošča, ki meri stopnjo alkohola v telesu na podlagi znoja.

Želite prav poseben tatu? Potem je za vas tatu, ki so ga razvili raziskovalci kalifornijske univerze. Ta deluje tudi kot alkotester. S pomočjo fleksibilne magnetne elektronske plošče, ki se nahaja pod tetovažo, namreč meri stopnjo alkoholiziranosti s pomočjo znoja (del alkohola se namreč iz telesa poleg izdihanega zraka in urina izloča tudi z znojem).

PREBERITE ŠE: Skyn: zapestnica, ki nam pove, kako vinjeni smo

Rezultate tatu pošilja na pametni telefon prek tehnologije Bluetooth. Tatuji žal še niso v prodaji in so za zdaj namenjeni zgolj enkratni uporabi.

Dodatne Informacije

Več informacij:
spectrum.ieee.org

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Star Wars: Squadrons za igračarske navdušence univerzuma Vojne zvezd