Olimpijska oblačila – priznani modni oblikovalci, ki so oblekli olimpijce

Olimpijska oblačila

Olimpijski spektakel se danes začenja z mimohodom reprezentanc, ki je postal svojevrstna različica modne revije, kjer športniki razkazujejo svoje nove olimpijske oprave. Olimpijski komite Slovenije je nalogo oblikovanja olimpijske kolekcije tudi letos zaupal Sandiju Murovcu, ki se je podpisal že pod zadnji dve kolekciji, mnogo držav pa je v preteklosti nalogo oblikovanja olimpijske kolekcije zaupalo priznanim modnim kreatorjem. Poglejmo si njihove kreacije.

Z leti je moda na olimpijskih igrah pridobila pomen, zato so številne države oblikovanje kolekcije olimpijskih oblačil zaupale priznanim modnim oblikovalcem ali znamkam, ki so večinoma upravičile svoj sloves, nekajkrat pa tudi ustrelile mimo.

PREBERITE ŠE: Top 10 olimpijskih hitov: nepozabne himne olimpijskih iger


Slovenska olimpijska reprezentanca bo Slovenijo letos zastopala v belo-modro-zeleni barvni kombinaciji opremljevalca Peak. Osnovni motiv je Triglav. Podobo je znova zasnoval Sandi Murovec. Kolekcija je sestavljena iz treh delov: in sicer nacionalnega kompleta, oblačil za prosti čas in slovesnih oblačil. Skupaj šteje 27 različnih tipov oblačil. Ali jo lahko uvrstimo med modne presežke ali ne, presodite sami, v nadaljevanju pa si oglejte olimpijska oblačila, ki so jih za reprezentance oblikovali priznani modni oblikovalci in znamke, kot so Giorgio Armani, Ralph Lauren in Levi Strauss. Nato pa preverite še, komu so modni strokovnjaki podelili ”medalje” za najboljše olimpijske kolekcije za Rio 2016.

Olimpijska oblačila priznanih modnih oblikovalcev:

Najbolje oblečene reprezentance Rio 2016:

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Pharrell x adidas NMD HU Pastel Pack: superge, ki si jih bo želel vsak adidasov oboževalec