fbpx

Začutite ljubezen: romantičen oddih v Hotelu Ambasador v Opatiji

Foto: Liburnia Hotels & Villas

Pomlad je odličen čas za nas večne romantike, ki komaj čakamo na sprehode po toplem soncu. Če želite presenetiti svojo boljšo polovico in nahraniti svojo hedonistično dušo, priporočam oddih v romantični Opatiji, ki sta jo revija Forbes in platforma European Best Destination izbrala za enega najbolj romantičnih krajev v Evropi.

Opatija vas bo očarala s svojo čudovito arhitekturo, urejenimi parki, odličnimi restavracijami in kavarnami ter 10 kilometrov dolgim sprehajališčem Lungomare. In prav ob sprehajališču v neposredni bližini središča Opatije se nahaja Hotel Ambasador, ki je del največje hotelske verige na Kvarnerju – Liburnia Hotels & Villas.

Petzvezdični Hotel Ambasador izstopa po svoji sodobni arhitekturi in tradicionalni eleganci, gostom pa ponuja izjemno hedonistično izkušnjo z luksuzno opremljenimi sobami in suitami ter odličnimi restavracijami. Poleg moderne podobe pa stavi tudi na avtentičnost in lokalni značaj, ki ga lahko okušate bodisi v kulinariki ali hotelskem spaju.

Hotel slovi po bivanju na najvišjem nivoju, kar vključuje odlične vsebine, gostoljublje in pravi luksuz, ki ga gre pri tolikem številu zvezdic tudi pričakovati. Midva sva ob tokratnjem obisku 2 dni uživala v enem od njihovih posebnih paketov – Romantični oddih.

Ob prihodu naju je prijazno osebje hotela pospremilo do najine razkošne junior suite, kjer naju je že čakala romantična dobrodošlica. Nazdravila sva s penino in se posladkala s sladkimi srčki in domačo čokolado s sivko.

@janmacarol

Champagne at #hotelambasador #opatija #romanticgetaway

♬ “Volare” Nel blu dipinto di blu – Domenico Modugno

Kot seveda pritiče tako vrhunskemu hotelu, sva v hotelski sobi dobila pripravljene kopalne plašče in copate. Ker sva po duši prava hedonista, sva se odločila, da popoldne preživiva v wellness centru hotela. Ta se razprostira na več kot 1300 m2 in je posvečen elementu vode, zasnovan na konceptu obnove energije ter krepitve duše in telesa. Iz notranjega bazena z ogrevano morsko vodo vam pogled seže na morje, prijetna atmosfera okoli bazena pa nudi ravno prav zasebnosti za vsakega gosta. V SPA coni so na voljo finska savna, turška savna, vertikalni kneipp, ledena fontana, ogrevana ležišča in masažna kad za 7 oseb.

Večer sva zaključila s samopostrežno večerjo, kjer sva bila navdušena nad širokim izborom odlično pripravljene lokalne hrane.

Drugo jutro pa naju je čakalo presenečenje, ki ga še nisva doživela – zajtrk v sobi. To je bila simfonija za oči in brbončice. Na voljo sva imela več vrst sirov in salam, sočno sadnje, chia puding z gozdnimi sadeži, vaflje, svež pomarančni sok in seveda pika na i… kozarček penine.

@janmacarol

Romantic hideaway or getaway… what’s is your thing?! #hotelambasador #opatija #travel #traveltiktok #travellife

♬ original sound – jan.macarol.vrabec

Midva sva bila neizmerno navdušena, zato sva se odločila, da po tako obilnem zajtrku malo odšportava. Naredila sva dolg sprehod po Lungomare vse od Opatije do Lovrona, kar je naneslo dobrih 15 kilometrov.

In seveda ni lepšega kot se po športu predati v roke izkušenih maserk. V sklopu paketa Romantični oddih nama je namreč pripadala sproščujoča masaža Aphrodisiac ob mikavnem volju afrodizijskih eteričnih olj. Gostom so sicer na voljo številni masažni in lepotni tretmaji.

Hotel Ambasador je pravi naslov tudi za ljubitelje okusne kulinarike. Najin obisk v hotelu se je zaključil s 4-hodno večerjo, imenovano Love Dinner, v restavraciji Cubo. Na izbiro sva imela ribji in mesni meni. Izbrala sva vsak svojega in bila zelo navdušena. Hrana je bila odlično pripravljena, vrhunsko prezentirana in dovršeno postrežena. Zraven pa sva okušala lokalno vino.

Hotel Ambasador naju je prijetno presenetil in vsekakor upravičeno zastopa vseh 5 zvezdic. Zelo priporočava!

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!