Foto: Freepik (Katemangostar)

Zakaj ti je nenadoma nehal pošiljati sporočila (in kaj storiti glede tega)?

Zadnjič posodobljeno: :

Še pred nekaj dnevi je bil najbolj šarmanten moški na svetu, tako v resničnem življenju, kot v virtualnem. Kaj se je zgodilo, da ti je nenadoma nehal pošiljati sporočila?

Njegove sposobnosti pošiljanja sporočil so bile res izjemne in nikoli vam ni pozabil poslati emojija, da bi bila njegova sporočila videti še bolj zanimiva. Govoril vam je o svojem dnevu, svojih strasteh in načrtih, da ste se počutili, kot da ste pomemben del njegovega življenja, četudi sta se ravno spoznala.

In potem naenkrat čakate, da vam pošlje SMS. Minevajo minute, ure, dnevi, tedni in celo meseci, pa vam še vedno ni poslal SMS-a. Odločite se, da mu boste poslali dvojno ali trojno sporočilo (če ta izraz sploh obstaja). Vendar pa se vseeno nič ne spremeni.

Zdaj je stanje še slabše, saj imate na tone neodgovorjenih sporočil in morda si bo mislil, da ste obupanaženska ali bog ve kaj (preveč razmišljate).

Edino, o čemer razmišljate, je: “Zakaj mi je nenadoma nehal pošiljati sporočila, ko nama je šlo tako dobro? Kaj se je zgodilo? Kaj se je spremenilo? Ali sem storila kaj narobe? Ali obstajajo kakšni drugi razlogi, da se je kar naenkrat umaknil?” Toliko vprašanj, a niti enega samega odgovora, ki bi potolažil vaš zaskrbljeni um.

Ko vam nenadoma neha pošiljati sporočila, to še ne pomeni, da ste storili kaj narobe.

To je verjetno najtežje sprejeti. Ko moški, ki vam je resnično všeč in imata odlično kemijo, naenkrat neha odgovarjati na vaša sporočila si ne morete pomagati, ampak mislite, da ste za to krivi vi.

V večini primerov to nima nič skupnega z vami. Ne, ni vam nehal pošiljati sporočil, ker ste ga jezili s svojimi sporočili ali rekli kaj neprimernega, kar ga je razjezilo. Ne, ni nehal pošiljati sporočil, ker želi, da iz nekega razloga trpite.

Ko vam nenadoma neha pošiljati sporočila, to še ne pomeni, da ste storili kaj narobe.
Foto: Freepik

Toliko dejavnikov vpliva na odločitev nekoga, da se umakne. Morda je trenutno zaseden in vam je to pozabil povedati. Morda misli, če vam pove, da je zaseden, da boste mislili, da se samo igra z vami. In to je razlog, zakaj se je trenutno odločil, da vam ne bo več pošiljal sporočil, ne da bi vam povedal, zakaj.

Brskanje po sporočilih, da bi ugotovili, kaj ste storili narobe, ne bo pomagalo. Samo še bolj zmedeni boste.

Lahko samo ugibate, kaj se dogaja v njegovih mislih. Seveda bi vam bilo lažje, če bi natančno vedeli, zakaj vam je nehal pošiljati sporočila, vendar nikoli ne morete vedeti zagotovo, dokler vam ne pove.

Dokler vam ne pove, kaj točno se mu dogaja v glavi, je tukaj nekaj možnih razlogov, zakaj vam je nenadoma nehal pošiljati sporočila (vendar še ne hitite pri sklepih)!

  • Trenutno je zaposlen.
  • Zanima ga le nekaj priložnostnega.
  • Je že zaseden.

Zakaj moški preprosto ne povedo, kaj res mislijo in kako se počutijo?

Ali je resnično lažje nekoga ignorirati in tvegati, da ga izgubite, kot če bi mu rekli, da ste zdaj preveč zasedeni, da bi mu poslali SMS?

Eden največjih razlogov, zakaj vam nikoli ne pošlje nobenega sporočila (ampak se vedno odzove, ko mu pošljete sporočilo), je njegov majhen trud.

Če nikoli ne najde časa, da vam pošlje SMS, mu ne pošljajte več sporočil!

Najbolje je, da se zabavate in se prepričate, da on to ve. S tem mu boste dali vedeti, da vam je vseeno, ali vam bo poslal sporočilo nazaj in boste enako zadovoljni z njim ali brez njega.

Ena najboljših stvari, ki si jo lahko naredite je, da se osredotočite nase, namesto da bi zapravljali čas z razmišljanjem, zakaj vam ni poslal sporočila.

To je edini recept, ki zagotovo deluje. Osredotočite se na to, da živite svoje najboljše življenje.

Ko vam končno pošlje SMS, lahko storite dve stvari:

  • odgovorite mu in ga prosite, naj pojasni, kaj mu je vzelo toliko časa (slednje ni obvezno);
  • ignorirajte ga do konca svojega življenja (ali nekaj časa samo zato, da bo poskusil lastno zdravilo).

Karkoli se boste odločili, boste – za vas – izbrali pravilno.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
“Ne, ni zaljubljen v vas. Preprosto ste zadovoljni z manj, kot si zaslužite.”