fbpx

“Zdaj moram živeti do 107. leta”: Cameron Diaz pove, kaj pomeni postati mama pri 47. letih

Foto: IG camerondiaz

Pozno materinstvo ima nekaj navdušujočih prednosti in Cameron Diaz je odličen primer tega. Njena zgodba lahko spremeni mnenja žensk, ki so dvomile, da bi lahko zanosile po 40. letu.

Decembra 2019 sta Cameron Diaz in njen mož Benji Madden prvič v življenju postala starša. Ta novica je obšla internet in postala priljubljena tema pogovorov o poznem materinstvu. Diazova je tako dala novo upanje ženskam, ki so opustile poskus zanositve.

Čeprav se igralka trudi, da bi svoje življenje ohranila zasebno, je njen ožji krog povedal, da je par več let poskušal zanositi, preden je končno dobil hčerko po imenu Raddix. “Toliko sta dala skozi, da sta prišla do te točke,” je dejal vir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)

Diazova je tako povedala, da je več kot polovico svojega življenja dala javnosti in da je bil to pravi trenutek “da si vzamem čas za reorganizacijo in izberem, kako želim priti (nazaj) v svet.” Vesela, blagoslovljena in hvaležna je začela novo desetletje z otrokom. In eden njenih glavnih ciljev je bil in je še, da zaščiti svojega otroka.

Diazova je v intervjuju z Jimmyjem Fallonom priznala, da je preživljanje časa s hčerko prava oblika nebes. In verjamemo ji, saj je videti sveže in pomirjeno. Poskuša uživati v vsakem trenutku, saj so “vsak dan so vzponi, padci in zgodijo se različne stvari – ni isti otrok, kot je bila včeraj.”

Nadaljevala je z razlago, da se take stvari njej ali in Benjiju še niso zgodile: “Tako razveseljivo je dejansko videti to rast in biti del nje ter ji pomagati, da je ona ona, in to je neverjetno.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Benji Madden (@benjaminmadden)

Diazova se je med drugim tudi pohecala, da njen telefon ni več poln fotografij njenih psov in njihovih kakcev. Zdaj ima par ves čas v rotaciji “Baby Shark” in “Elmo’s Song”. Zdaj je ponosna mama, ki uživa, ko hči gleda svojega očeta z brezpogojno ljubeznijo.

Diazova je v intervjuju z Naomi Campbell povedala, kako rada išče ravnovesje v življenju. Sprejema, da veliko ljudi postane staršev na drugačen način, in pravi: “V mladosti se poročijo (in) imajo družino. To jaz nekako počnem v drugi polovici življenja.” In preprosto obožuje, da je njeno življenje končno zasebno. A vseeno obstaja nekaj pritiska, tudi v poznem materinstvu. Diazova tako ironično pravi: “Moram živeti do približno 107. leta. Brez pritiska, torej!”

Kljub temu je Diazova popolnoma prepričana, da je to najlepši in najsrečnejši čas v njenem življenju. Tudi njenih prejšnjih izkušenj ni mogoče primerjati s to novo fazo. “Če imaš družino v mladosti, je to kot karkoli drugega v mladosti, to pač počneš. Ko si v mojih letih in se odločiš za to, je to izbira. Za to se je res treba potruditi.”

Med intervjujem je Campbellova opazila, da je Diazova danes še lepša in srečnejša kot prej in lahko rečemo, da je bilo ravnovesje končno doseženo.

Katere so po vašem mnenju glavne prednosti poznega materinstva? Katera starost je najprimernejša za dojenčka?

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.