To je pravi in edini razlog za skoraj vsak razhod: vsak par mora biti pozoren na to!

Zadnjič posodobljeno: :

To je osnovni in glavni razlog za ločitev – ni varanje, niti denar!

Glavni vzroki za večino ločitev oziroma razhodov niso varanje, finančne težave ali velike razlike v značaju. Te težave izvirajo iz enega glavnih razlogov, zakaj se vedno več parov ločuje. Izzivi v zvezi ali zakonu se najpogosteje pojavijo, ker partnerja ne vlagata v njun odnos.

Ali pari prenehajo delati na razmerju, ker se imajo manj radi ali ker so le leni? Obstajajo različne razprave psihologov in “life coachev” na to temo, vsekakor pa številne študije kažejo, da je vsak par, ki v odnosu ne poskuša ohraniti ljubezni in strasti, obsojen na konec. Plamen ljubezni je treba nenehno vzdrževati z dobro komunikacijo, izražanjem občutkov, nežnostjo in skrbjo.

Kakovost vašega partnerskega odnosa ali zakona je odvisna od tega, koliko truda vložite v ohranjanje ljubezni – to je za oba partnerja samoumevno. Če se nenehno prepirata, to ne pomeni nujno, da sta se nehala ljubiti, ampak da sta pozornost preusmerila na druge stvari, namesto da bi se osredotočila na ljubezen.

Hitro življenje, računi, otroci, obveznosti – vse to zahteva vaš trud ali pozornost. A naj vas to ne ustavi pri delu na svoji ljubezni. Občutke in ljubezen je mogoče obnoviti, a le, če začnete na njih delati – ne z besedami, ampak z dejanji. Možno je, da bo ena stran včasih blokirala te poskuse in takrat jo mora druga stran motivirati in spodbuditi!

Spomnite se svojih starih doživetij, nekaj lepših in brezskrbnejših dni … Na primer na poti domov se pogovorite o svojem prvem zmenku in o tem, kaj vas je najbolj pritegnilo drug na drugem. Spomnite se sanj, ki ste jih sanjali pred nekaj leti – verjetno še ni prepozno, da jih uresničite.

Spomnite se sanj, ki ste jih sanjali pred nekaj leti – verjetno še ni prepozno, da jih uresničite.

Kako vrniti ljubezen v partnersko zvezo/zakon?

Ljubezen je kot arheologija. Včasih se morate potopiti globino svoje duše, da bi našli občutke in spomine, ki ste jih pokopali. Preprosti spomini na to, kako dobro vam je bilo nekoč, bodo spet prebudili ljubezen in privlačnost.

Kaj pa, če so stvari veliko bolj zapletene? Poskusite vsak dan ponoviti teh 5 preprostih ritualov, s katerimi lahko obnovite ljubezen med vami in vašim partnerjem/zakoncem.

1. Vprašajte svojega partnerja/zakonca, kako je minil njegov dan – pokažite zanimanje za njegovo življenje

2. Vedno ga poljubite, ko se srečate in ko se poslovite – poljub je močna spodbuda za fizično in čustveno povezavo med ljudmi. Služi tudi kot opomnik, da ste še vedno fant in punca/mož in žena. Poljubite svojega partnerja/zakonca, ko gre v službo in ko se vrne iz nje. Naj bo to vaša nova navada.

3. Pišite mu – čez dan mu pošljite smešno ali romantično sporočilo. Pokažite mu, da mislite nanj.

4. Pogovor – vsak odnos zahteva pogovor. Če nimate časa, se pogovorite pred spanjem ali med zajtrkom. Izklopite televizor in telefon – popolnoma se osredotočite na pogovor.

5. Objem – vsaj 30 sekund enkrat na dan. Objemite partnerja/zakonca pred odhodom v službo ali pred spanjem. Fizični objem spodbuja dušo in um, da vzpostavite globoko povezavo z drugo osebo.

Raziskave kažejo, da ljubkovanje znižuje krvni tlak in vas veže na osebo, s katero se crkljate. Izboljša lahko celo spomin! Fizični dotiki niso samo spolni odnosi.

Vaš odnos/zakon ne zahteva nič drugega kot namen, da stvari izboljšate. Srečna družina je tista, v kateri oba partnerja/zakonca razumeta, kako hitro lahko izgubita to, kar imata. Zveze ne uniči izdaja, ampak apatija, poudarjajo številni psihoterapevti.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
13 jasnih znakov, da se želi ljubiti s teboj