Se v teh dneh težko upreš sladkarijam? Teh 6 znanstvenih trikov zmanjšuje željo po sladkem

Zadnjič posodobljeno: :

Še posebej v prazničnih dneh je res težko reči "ne" piškotom, pecivu in drugim sladkim dobrotam. Vemo iz lastnih izkušenj! A kljub temu se lahko tudi pri tem zdravo omejimo! Poskusite s temi 6 znanstveno podprtimi triki, ki bodo hitro zmanjšali željo po sladkem.

Vsi dobro vemo, da sladkor ni najbolj zdrav, zlasti v večjih količinah. Kljub temu pa se mu je res težko upreti in naša volja pogosto podleže kakšni mamljivi torti, piškotom ali čokoladi. Na srečo nutricionisti poznajo nekaj trikov za ublažitev hrepenenja po sladkem. Mi bomo poskusili, boste tudi vi?

Jejte kislo in grenko

Ko si zaželite nekaj sladkega, popijte limonado ali pojejte nekaj grenkega, na primer solato iz endivije. Grenka in kisla hrana naj bi namreč učinkovito zmanjšali željo po sladkem.

Ko si zaželite nekaj sladkega, popijte limonado.

Jejte fermentirano hrano

Ta hrana nima samo kiselkastega okusa, ki zmanjšuje hrepenenje po sladkem, ampak telo zalaga s probiotiki. Kefir, kislo zelje ali kumare pomagajo uravnavati bakterije v prebavnem sistemu, ki se hranijo s sladkorjem, in vas prisilijo, da ga jeste znova in znova. Hitro po kisle kumarice!

Zmanjšajte porcijo sladkega na eno na dan

S sladkorjem je tako kot z drugimi odvisnostmi, bolj ko ga jeste, bolj hrepenite po njem. Zato si piškotek ali čokolado privoščite le enkrat na dan.

Zmanjšajte porcijo sladkega na eno na dan.

Naspite se

Raziskave kažejo, da lahko zaradi zaspanosti čez dan izberemo zelo slabo hrano in da nenaspani v telo vnesemo več kalorij. Zato bi morali spati osem ur vsako noč.

Jejte več beljakovin

Zaradi hrane, bogate z beljakovinami, kot so fižol, oreški, jajca in meso, boste dlje časa siti in s tem zmanjšali vpliv kemikalij v možganih, zaradi katerih hrepenite po hrani, tudi če niste lačni.

Jejte več beljakovin!

Poskusite s stevijo

To naravno sladilo je vreden nadomestek sladkorja, uporabite ga lahko pri peki, z njim pa lahko sladkate tudi kavo in čaj (če že res morate).

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
4 koristni nasveti za urbani vrt na svojem balkonu