Zeelander Z55: jahta klasične oblike z modernim pridihom

Zeelander Z55
Zadnjič posodobljeno: :

Zeelander Z55 ali na kratko Z55 je luksuzna 17 metrov dolga jahta nizozemskega porekla. Hkrati je to največja jahta, ki jo izdelujejo pri Zeelanderju, in se lahko pohvali s tradicionalno, brezčasno obliko in inovativnimi prostorskimi rešitvami modernega časa.

Levji delež k uspehu podjetja Zeelander so prispevali strokovnjaki, ki se že vrsto let uspešno izkazujejo v luksuzni pomorski industriji. Pomorski arhitekt, ki se je podpisal pod konstrukcijsko zasnovo Zeelanderja Z55 je Mulder Design, za zunanjo podobo pa sta zaslužna ekipi Zeelander in Cor D. Rover Design. Slednji imajo v svoji vitrini že kar nekaj mednarodnih oblikovalskih nagrad. Z55 je elegantna klasična jahta v slogu lobster, ki se lahko pohvali z modernim pristopom k obliki in funkcionalnosti. Ima edinstveno zasnovo trupa z drugačno zaščito proti škropljenju, kar jahti omogoča bolj ‘gladko’ in umirjeno plovbo tudi pri večjih hitrostih.

Jahto Z55 je mogoče naročiti v kateri izmed vnaprej pripravljenih različic. Lahko se odločite za svetel in bolj moderen stil ali za tradicionalno temnega, kjer boste našli več mahagonijevega ali hrastovega lesa. Med drugim je jahta polna luksuznih materialov, kot so različni furnirji, usnje, blago, kovine in podobno. Če pa vas nič od naštetega ne pritegne, vam pri Zeelanderju prepuščajo proste roke in lahko nalogo notranje okrasitve zaupate svojemu osebnemu ‘dizajnerju’ ali kar sebi. V nasprotju z drugimi jahtami je Z55 prostornejša, zaradi širšega trupa in pametne razporeditve prostora. Glavna paluba je hkrati tudi center socialnega dogajanja, ki omogoča 360°-razgled nad okolico. Za razvajanje gostov imate na voljo salon, hrano pa lahko pripravite na štedilniku ali v mikrovalovni pečici. Na razpolago je veliko prostora tako za shranjevanje kot tudi pripravo hrane.

Zeelander Z55
Zeelander Z55

Z55 ima poleg vsega luksuza na voljo še ploščad za kopanje, kar omogoča lažji dostop do vode. Na vsaki strani jahte so na voljo še ‘vrata’, ki omogočajo lažji dostop, in pomola na plovilo. Spodnji del Z55 je namenjen bivalnim prostorom, kjer najdemo 3 kabine. Kapitanova ‘soba’ je najdlje od motorja, da ima ta popoln mir pred hrupom in tresljaji. Z55 ima nameščena dva motorja Volvo Penta 1050, ki nudita dovolj moči in okretnosti, hkrati pa sta še izredno učinkovita. Zagotavljata do 400 navtičnih milj plovbe in nekaj manj kot 40 vozlov maksimalne hitrosti. Z55 ima kopico pripomočkov za lažjo plovbo, kar jo naredi izredno okretno in primerno tudi za tiste, ki imajo manj pomorskih izkušenj. Mi se na takšni jahti že vidimo. Pa vi?

Galerija slik: Zeelander Z55

Dodatne Informacije

Več informacij:
zeelander.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Novi Audi Q4 E-tron in Sportback: ofenziva elektrike v popolnoma pravem trenutku